Bakanlık binasında gerçekleşen ziyarette Samsun Dernekler Federasyonu (SADEF) Genel Başkanı Yıldıray Baş ve yönetim kurulu üyeleri, Bakan Kılıç'a geçmiş olsun ziyaretinde bulunarak, 18 Ekim tarihinde İstanbul Maltepe'de yapılacak olan 'Samsun Tanıtım Günleri' için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gelmesi için talepte bulundu.

SADEF çalışmaları hakkında Bakan Kılıç'a bilgi veren Genel Başkanı Yıldıray Baş, 'Türkiye genelinde 10 Bölge başkanı, yurtdışında ise Azerbaycan, Almanya, Hollanda olmak üzere 13 yerde bölge başkanlıklarıyla temsil ediliyoruz. SADEF Kadın Kolları Başkanı ve yönetim kurulu öncülünde Türkiye genelinde kadın kolları oluşumu tamamlandı' dedi.

Milli mücadelenin başladığı şehir Samsun olarak her zaman demokrasinin yanında olduklarının altını çizen Baş, '15 Temmuz gecesi FETÖ'nün darbe girişimi nedeni ile Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın telefonla canlı yayına bağlanmasının ardından SADEF mesaj sisteminde kayıtlı 30 bin üyemizi ve hemşerilerimizi ülkenin her bölgesinde bulundukları illerde olayın olduğu gece saat 01.15'te toplu mesaj sistemi ile mesaj atarak meydanlara davet ettik. Başkomutanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan 'tamam' diyene kadar demokrasi nöbetimiz devam edecektir. Samsun'un büyük bir sivil toplum kuruluşu olan SADEF ailesi olarak, hain darbeci teröristlerin milli iradenin tecelli ettiği meclisimizi ne hale getirdiklerini gördük. Her şart ve durumda demokrasi ve hukukun yanındayız. Yapılan bu darbe girişimini kınıyor, Gençlik ve Spor Bakanımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz' diye konuştu.

Samsun Tanıtım Günleri'nin 9'uncusunu yapacaklarını ifade eden Baş, 'Samsun Dernekler Federasyonu SADEF olarak 9'uncusunu yapacakları 'Samsun Tanıtım Günleri' İstanbul Maltepe sahili Miting alanında 18 Ekim'de başlayacak 24 Ekim'de bitecek. Samsunlular Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç ile buluşacaktır. Bakanımızdan isteğimiz, başkomutanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan'ı yapacağımız 'Samsun Tanıtım Günleri'ne katılmasını talep ediyoruz' şeklinde konuştu.

Geçmiş olsun ziyaretlerinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Bakan Kılıç ise, '18 Ekim tarihinde yapılacak olan 'Samsun Tanıtım Günleri'nde SADEF'in yanında olacağız. Cumhurbaşkanımızın gelmesi için ben gerekli çalışmaları yapacağım. Tanıtım günlerine gereken katkıyı sağlamaya çalışacağım'