Samsunspor yönetimi, -6 puan silinmesi riskini ortadan kaldırdı. Kulüp avukatıyla eski futbolcu Valdomiro Macedo'nun avukatı arasında anlaşma yapılarak 375 bin avroluk borç taksitlerdirildi. Anlaşma ilk taksit ödendiğinde geçerli olacak.

BORÇ TAKSİTLENDİRİLDİ

İlk olarak gazetemizin duyurduğu 'eski futbolcu Valdomiro Macedo'ya olan borcun ödenmemesi durumunda Samsunspor'un sezona -6 puanla başlaması' riski ortadan kalktı. Cuma günü mesai saati bitimine kadar ödenmesi gereken 375 bin avro için yönetim, kulüp avukatı aracılığıyla, aynı gün oyuncunun avukatıyla temasa geçti. Cuma günü para ödenemeyince ek süre istendi ve görüşmeler düne sarktı. Hem kulüp hem de oyuncunun avukatı yaptığı görüşmeler sonucunda 375 bin avroluk borcun taksitlendirilmesi konusunda anlaştı. Bu sayede Samsunspor'un sezona -6 puanla başlama riski ortadan kalktı. Anlaşmanın, ilk taksit ödendiğinde geçerlilik kazanacağı yine ödenmediği takdirde ise daha büyük yaptırımların olacağı belirtildi.

İŞTE RESMİ AÇIKLAMA

Konu ile ilgili Samsunspor yönetimi, resmi internet sitesinden de şu açıklamayı yaptı: "Bilindiği gibi Samsunspor'un geçmişten gelen futbolcu borçları, içerisinde bulunduğumuz günlerde ciddi manada yaptırımlara neden olabilecek aşamaya gelmiştir. Bunların içerisinde 2011-2012 döneminde kulübümüze transfer olmuş olan Valdomiro Duarte de Macedo dosyası vardı. Cuma günü son tarihi olan ve puan silme aşamasına gelmiş olan davayla ilgili avukatımız, oyuncunun avukatına anlaşma sunmuştu. Tamamen karşılıklı iyi niyet ve anlayış çerçevesindeki kabul edilen bu anlaşma, taahhüt ettiğimiz tarihte ilk ödemesi yapıldığında geçerli olacaktır. Aynı durumdaki diğer oyuncularımızın yasal temsilcileri ile görüşmelerimiz olumlu yönde devam etmektedir."