CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, TÜİK'in 2. çeyrek turizm verilerini açıkladığını belirterek, "Buna göre, 2015 yılının ilk iki çeyreğinde yaklaşık 13,9 milyon yabancı turist tarafından ziyaret edilen ülkemiz bu yılın ilk iki çeyreğinde 10,3 milyon turisti ağırlamıştır. Dış politikada yapılan yanlışlar ve güvenlik zafiyetlerinin sonucu olarak bu yılın ilk yarısında 3,6 milyon turisti kaybetmiş durumdayız" diye konuştu.

ESNAF KEPENK KAPATTI

Yılın ilk yarısında turizm gelirlerindeki kaybın 3,8 milyar dolara yakın olduğuna dikkat çeken Akcagöz, "Turizm açısından gelirlerin en yüksek olması beklenen üçüncü çeyrekte kayıpların çok daha yüksek olması kaçınılmaz. Geçimini turizmden sağlayan esnaf kepenkleri kapatmış durumda, bu sektörün çalışanları da işsiz durumdadır. Rusya ile bozulan ilişkilerin ülkemize maliyeti 840 milyon dolar. Yine, Avrupa'dan gelen turist sayısındaki azalmanın da 2,1 milyon kişiyi bulduğu hesaba katıldığında, bu gerilemenin ülke ekonomisine maliyeti 400 milyon dolar civarındadır" dedi.

GÜVEN ORTAMI SAĞLANMALI

Türkiye'nin güvenli ve huzurlu bir ülke haline getirilmeden turizmdeki kayıpların önlenemeyeceğini ifade eden CHP İl Başkanı Akcagöz, "Güven ortamı sağlanmalı, hukuk kurallarının işlemesi ve özgürlükçü demokrasi işler kılınmalıdır. Turizm, bacasız sanayi olarak tanımladığımız, ülkemiz için önemli bir sektördür. AKP Hükümeti, yanlış dış politikalarından derhal dönmeli, akılcı ve sağlam dış politika enstrümanları ile bundan sonraki dış siyasetine yön vermelidir" diye konuştu.