SESOB Başkanı Eyüb Güler, torba yasayla yürürlüğe girmesi beklenen mali affın piyasalardaki sıkışlıklığı açacağını ve yeni bir hareket getireceğini belirterek, ''Bir an önce esnafa sicil affı da getirilmesi gerekiyor. Bu yüzden mağdur çok esnaf var'' dedi.

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren ve Meclis'te görüşülecek torba yasayla yürürlüğe girmesi beklenen mali af, esnaf çevresinde de heyecana neden oldu. Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Eyüb Güler, piyasadaki sıkışmanın mali afla birlikte açılabileceğini belirterek, ''Esnafa sicil affı da şart. Esnafın çok büyük bir bölümü sicil yüzünden mağdur durumda'' diye konuştu.

ESNAFA SİCİL ENGELİ

Esnafın yatırım yapması ve işini büyütmesi için krediye ihtiyaç duyduğunu kaydeden Güler, ''Bankacılıkta kara liste denilen, geçmişe dönük olumsuz bilgileri kullanma uygulamasına son verilmesi ve sicili yeniden yapılandıracak yasal düzenlemenin hayata geçirilmesi şart. Esnaf, bir faturasını ödemediğinde ya da kredisini geciktirdiği zaman hemen bankalar tarafından engelleniyor. Bir an önce esnafa sicil affı getirilmesi gerekiyor. Biz en başta sicil affını bekliyoruz. Bu yüzden mağdur olan çok sayıda esnafımız var. Şu anda torba yasayla gelmesi beklenen mali af, piyasadaki ciddi sıkışlıklığı da açacak. Hareket getirecek. Herkesin sigorta borcu bulunuyor. Devlet bu düzenlemeyle kendi alacağından fedakarlık yapacak. Bu hem esnaf hem de vatandaş açısından çok önemli'' ifadelerini kullandı.

Zerrin SOMUNCU