Samsun'un İlkadım İlçesi Cumhuriyet Meydanı'nda, Sinop Üniversitesi tarafından tanıtım günü düzenlendi. Tanıtım gününe katılan Sinop Üniversitesi Basın-Yayın Halkla İlişkiler Müdürü Öğr. Gör. Tuna Kuzucan, bu yıl öğrenci sayısının 10 bin olacağını belirtti.

YÖK TALEBİ OLUMLU KARŞILADI

Öğr. Gör. Tuna Kuzucan, "8 fakülte, 5 meslekyüksek okulu, 3 yüksek okulu ile bu yıl öğrencilerimize eğitim vereceğiz. Bu yıl öğrenci sayımız 10 bine ulaşacak. Bu hem Sinop'un kalkınmasını hem de gelişmesini sağlayacak. Su Ürünleri Fakültemize bu zamana kadar öğrenci alamamıştık. YÖK'ten öğrenci talebimiz olumlu karşılanarak, öğrenci alınacak. Alınacak olan 10 öğrencimizden ilk 3'üne YÖK tarafından aylık 600 TL burs verilecek" dedi.

KABUĞUNU KIRIYOR

Sinop Üniversitesi'nin artık kabuğunu kıran ve değişime başlayan bir üniversite olduğunu da söyleyen Kuzucan, "Üniversitemizin fiziki imkanlarını değiştirerek, öğrenci sayımızı hızla arttırmayı planlıyoruz. Bu yıl öğrenci sayımız 10 bin olacak. Üniversite öğrencisi adaylarını, üniversitemizi mutlaka incelemelerini tavsiye ediyorum" diye konuştu.

Bayram OK