FETÖ'nün TSK içine sızan hainlerinin 15 Temmuz'da yaptığı darbe girişiminin ardından paralel yapıyla ilgili yakın tarinte gerçekleşen tüm soruşturmalar yeniden gözden geçiriliyor. Bu kapsamda geçtiğimiz aylarda paralel yapının en büyük finans kaynaklarından Kaynak Holding'in İstanbul'daki merkezinde yapılan aramalarda ele geçirilen deliller de tek tek mercek altına alındı. Emniyetin yaptığı incelemede, çok kritik bir detay dikkat çekti.

EMNİYET ALARMA GEÇTİ

Gülen'in mütevelli heyetine gönderdiği son ses kayıtlarından birisinde, Türkiye içinde gizli 200 hücresinin olduğunu ve bu hücreyle her gün temas halinde olduğunu söylediği görülüyor. Ses kaydında Gülen, mütevelli heyetine bile 'deşifre olmamaları için' bu gizli hücrenin detaylarını gizlediğini söylüyor. Emniyet bu kayıtların ardından alarma geçti. Darbe girişimi sonrası tüm kamuda başlatılan paralel yapının kendini kamufle eden hücrelerine ulaşmaya çalışan pois şimdi 200 kişiden oluşan üst düzey gizli hücreye ulaşmaya çalışıyor.

PARALEL TERÖR ÖRGÜTÜNÜN KONYA YAPILANMASI ÇÖKERTİLDİ

FETÖ'cülerin ihanet şeması!

Konya'da 'iç Anadolu imamı'nın da aralarında bulunduğu 77 kişiden 20'si gözaltına alındı. Kenti 4 eyalete bölen hainler, sözde valiler, imamlar ve yöneticiler bile tayin etmiş!

Konya Emniyet Müdürlüğü, örgüte finans sağlayan kişilere yönelik yaklaşık 750 kişinin ifadesine başvurdu. Ardından haklarında yeterli delil elde edilen 77 kişiye ulaşmak için operasyon başlattı. Belirlenen adreslere operasyon düzenlenen ekipler, 20 kişiyi gözaltına aldı.

20 YIL HAZIRLIK YAPMIŞLAR

Gözaltı kararı verilenler arasında örgütün "İç Anadolu bölge imamı", 'Konya il imamı", "eyalet imamlığı", "bölge imamlığı", "il eğitim danışmanı", "eğitim kurumlarının genel müdürü", "mütevelli ve sohbet grupları hocası", "finans grubu" şüphelileri bulunuyor. 20 yıl adeta bir makine gibi çalışan örgütün Konya'yı Selçuklu, Meram, Karatay ve Mevlana olarak 4 eyalete ayırdığı, her eyalete bir tane sözde vali görevlendirildiği, valilerin altında kaymakamlar, onların altında da imamlar ve çeşitli yöneticiler tayin edildiği öğrenildi.

POLİS 57 FİRARİNİN PEŞİNDE

Gülen'in yanında eğitim alan iki tane molla olduğu ayrıca, Konya bölge imamı olan Ahmet kod adlı Feyzi Şirin'in, İç Anadolu bölge ve 23 ilin imamı Cemil Koca'nın ve Samanyolu Televizyonu Genel Müdür Yardımcısı Rıdvan Kızıltepe'nin de bulunduğu 57 kişi çalışmalar sürüyor.

En çok himmete cübbeli tören!

Konya'da FETÖ üyesi olduğu iddiasıyla bir süre tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılarak tutuksuz yargılanması devam eden avukat Memduh Oğuz'un bilgisayarından çıkan 'himmet' listesinden hareket eden polis, listedeki 400 iş adamının ifadesine başvurdu.

'MÜTEVELLİ OLDUN' DENİLİYOR

Örgütün sohbete katılan iş adamlarından 'himmet' adı altında paralar topladığı ve en çok bağışı yapan kişiye cübbe giydirme ritüelleri düzenleyerek, bağışçıya sen 'mütevelli oldun' denildiği ortaya çıktı.

23 İLDEN SORUMLU İMAM!

"İç Anadolu bölge imamı"nın 23 ilden sorumlu olduğu ve tüm bölgeyle ilgilendiği ortaya çıktı. Gülen'in yanında yetişip, direkt ondan eğitim alan "molla"lar ise ilin "manevi abisi" olarak adlandırılıyor. Kentte daha önce örgütün çeşitli kademelerinde "bölge ve eyalet imamı" olarak görev yaparken Kırıkkale, Aksaray, Niğde, Sinop ve Tokat'a giden kişiler de tespit edildi.

PARA TOPLAMA İÇİN MUHASEBECİ!

"Selçuklu eyalet ve Selçuklu örgüt muhasebecisinin" örgüt adına sorumlu oldukları bölgeden her türlü nakdi yardımın toplanmasını sağladığı belirtildi. "Eyalet ve örgüt muhasebecilerinin" örgüt adına sorumlu oldukları bölgeden her türlü nakdi yardımın toplanmasını sağladıkları, her ilçe için para toplayacak muhasebeciler seçildiği kaydedildi.

HEDEF DAR GELİRLİ ÇOCUKLARDI

Dar gelirli başarılı çocuklarla ortaokuldan itibaren ilgilenen örgüt üyelerinin, deşifre olmamak için hiçbir okul ve yurt toplantılarına katılmadığı, çocukların askeri okul ve makamlara yerleşmelerine yardımcı oldukları öğrenildi. Askeri öğrencilerin cep telefonu kullanmadıkları, otobüs duraklarında buluştukları ağabeylerine çeşitli evlerde bilgiler verdiği belirtildi.

İşadamlarına Türk okullarını gösterdiler

İşadamlarıyla, Kuran sohbetleri yapan imamların, daha sonraki sohbetlerde ise Fethullah Gülen'in videolarını izlettikleri öğrenildi. İşadamlarını yurtdışı gezilere davet edip orada bulunan okulları ve asılan Türk bayraklarını göstererek 'milli duygular'ın harekete geçmesinin sağlandığı da ortaya çıktı.