İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından tüm illerde olduğu gibi Samsun'da da "Uyuşturucu ile Mücadele Şubesi Müdürlüğü"nün kurulduğunu açıkladı. Uyuşturucuyla mücadelenin daha önceleri Kaçakçılık ve Organize Şube Müdürlükleri bünyesinde yapıldığını ifade eden Yavuz, "Ocak ayı itibari ile Uyuşturucu ile Mücadele Şubesi kurularak çalışmalarına başladı" dedi.

YÜZDE 120 ARTIŞ VAR

Son 1,5 yılda uyuşturucuya karşı sokakta verilen mücadeleyi arttırdıklarını belirten İl Emniyet Müdürü Yavuz, "Bu konuda Türkiye genelinde iddialı bir konuma geldik. Bunun etken nedenlerinden bir tanesi de NarkoTim'in kurulmasıdır. Narko Tim'in kurulmasıyla birlikte, polislerimizin imkan kabiliyetlerini arttırdık. Samsun'da uyuşturucuyla ilgili yakalamalarda büyük oranda artış olmuştur. Yakalama oranımız yüzde 120 arttı. Bu oranı daha da artırmak için çalışmalarımız devam ediyor" diye konuştu.

'İHBAR EDİN' ÇAĞRISI

Vatandaşların, şüpheli şahıslarla ilgili olarak 155 Polis İmdat telefonlarına veya e-mail adreslerine ihbarda bulunmalarını da isteyen İl Emniyet Müdürü Yavuz, "155 hattımıza ve e-mail adreslerimize vatandaşlarımızdan ihbar bekliyoruz. Bütün ihbarlar benim süzgecimden geçerek, titizlikle değerlendirilmektedir. İhbar eden vatandaşlarımız aradıklarında veya e-mail attıklarında kimliklerinin açıklanması kesinlikle söz konusu değildir. Amacımız bu coğrafyaya, bu milletin özüne yakışır, temiz bir gençlik yetiştirmektir. Yetişen gençliğimize katkıda bulunabilmektir. Şu ana kadar yapmış olduğumuz başarılı çalışmalarımız da bunun en güzel göstergesidir" dedi.

DOLANDIRICILARA KANMAYIN

Telefonla dolandırıcılık olaylarına da dikkat çeken Yavuz, "Bu konuda vatandaşlarımızı Valimiz İbrahim Şahin başkanlığında yaptığımız toplantılarla bilgilendiriyoruz.

Vatandaşlarımızdan duyarlı olmalarını istiyoruz. Kesinlikle kamu görevlisi, savcı veya polis hiçbir vatandaştan telefonla para istemez. Vatandaşlarımızın bu konularda bizlere hızlı bir şekilde ihbarda bulunmalarını istiyoruz. Böylelikle suçluları yakalama imkanımız daha fazla artmaktadır. Vatandaşlarımız imkanları doğrultusunda işyerlerine, evlerine güvenlik kamerası sistemi kursun. Bu kamera sistemleri bize suçluları yakalamada önemli teknik veri oluşturmaktadır. Bu konuda vatandaşlarımızın duyarlı olmalarını bekliyoruz" diye konuştu.

Bayram OK