Doğu'yu anma programı kapsamında Yörgüç Paşa Camisi'nde mevlit okutuldu. Mevlitin ardından vatandaşlara Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu tarafından lokma ikram edildi

LOKMA DAĞITILDI
Yaşar Doğu, ölümünün 55. yılında doğum yeri· Samsun'un Kavak ilçesinde düzenlenen programla anıldı. Yörgüç Paşa Camisi'nde okutulan mevli·tin ardından Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, vatandaşlara lokma ikram etti. Anma programına halk eğitim merkezi konferans salonunda devam edildi. Burada konuşan Kavak Belediye Başkanı Sarıcaoğlu, Yaşar Doğu adına yapılan etkinlikler ve müze haline getirilmesine çalışılan Emirli köyündeki büyüdüğü ev hakkında bilgi verdi. Sarıcaoğlu, müze haline getirilecek evin nisan sonu itibarıyla hizmete gireceğini söyledi.

DÜNYA ONU TANIYOR
Kavak Kaymakamlığına vekalet eden Asarcık Kaymakamı Hüseyin Tutuş, Yaşar Doğu hakkında pek fazla bilgisi bulunmadığını ifade ederek, "Beni tören için davet ettiklerinde araştırma yaptım. Hakkında pek çok şeyler öğrendim. Spora verdiği önem ve sporcu ahlakını öğrendim. Tüm sporcu gençlerimizin Yaşar Doğu'yu rehber edinmesini ve onun izinden gitmesini öneriyorum" dedi. Kavaklılar Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karagöz de Yaşar Doğu'nun Samsun ve Türkiye'yi aşıp dünyaya mal olmuş bir güreşçi olduğunu dile getirdi.

ÖRNEK ALSINLAR
Yaşar Doğu'nun ölümünün 55. yılında düzenlenen program dolayısıyla duyduğu memnuniyeti dile getiren oğlu Prof. Gazenfer Doğu, "Babam Yaşar Doğu öldüğünde 7 yaşındaydım. O zamanları yaşantısından pek malumatım yoktu. Ama ben büyüdükce araştırmalar yaptım. Spora verdiği önemi, spor ahlakını ve spordaki başarılarının nasıl olduğunu öğrendim. Babam Merhum Yaşar Doğu, güreşçilerinde hiçbir zaman rakibinin göğsüne ayak basmazdı. Basanları da uyarırdı. Genç sporcularımızın Yaşar Doğu'yu örnek almaları halinde güreşte başarılı olacaklarına inanıyorum"dedi.