Sağlık, hijyen ve temizlik konularında çalışmalar yürüten Hijyen Konseyi, 2015'te kirliliğiyle tehlike oluşturan 10 pis eşyayı açıklarken, bunlar arasında günlük en fazla kullanılan eşyaların bulunması dikkati çekti.

Hijyen, temizlik ve buna bağlı sağlık konularında çalışmalar gerçekleştirmek üzere kurulan, belli bir yere ve makama bağla olmayan Hijyen Konseyi, gıda mühendisleri, veteriner hekimler, hukukçular, akademisyenler, sağlıkçılar ile gıda ve tüketici dernekleri üyelerinden oluşuyor. Tüketicileri ve kamuoyunu uyararak daha temiz bir toplum ve yaşamı hedefleyen Konsey, 2014 yılında başlattığı çalışmayı 2015'te de sürdürdü.

Sağlık açısından tehlike arz eden eşyalar üzerine ilgili üyelerinin yaptığı çalışma ve "hijyen avcıları"nın yaptığı tespitlerin ardından, Konsey 2015 yılının "en pis 10" eşyasını da açıkladı.

EN PİS İLK 10 LİSTESİ

- Teneke kutu içeceklerin ağız kısımları

- Ortak kullanım alanlarındaki tuvaletlerin sifon, musluk ve kapı kolları

- Fastfood ve çiğ köftecilerde verilen garnitürler

- Kağıt paralar

- Ortak kullanım alanlarındaki merdivenlerin tırabzanları

- Restoran ve kafelerdeki menü kitapçıkları

- Ortak kullanım alanlarındaki su sebilleri

- Toplu kullanılan nargilelerin marpuç kısımları

- Düzenli denetimi yapılmayan buz makineleri

- Güzellik salonları ve kuaförlerdeki havlu ve aletler