Emek Sineması, sinemaseverlerle buluşmak için gün sayıyor. Güneş ışığı alan, 11 metre yüksekliğinde cam tavanlı, Haliç ve Beyoğlu manzaralı bin 250 metrekarelik fuaye alanına sahip 600 kişilik Emek Sineması; 800 kişilik 8 yeni sinema salonu ve 150 kişilik modüler tiyatro salonuyla birlikte, tüm ihtişamıyla Grand Pera'nın en üst katında, Mart 2016'da kapılarını açacak. Grand Pera, toplamda bin 550 kişiye ulaşan koltuk kapasitesiyle sinemaseverlerin ve kültür-sanat tutkunlarının vazgeçilmez mekanlarından biri olacak. Sinema, Mart ayında sanatseverlere açılmaya hazırlanıyor.
Tarihi Emek Sineması hakkında önemli açıklamalarda bulunan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, 'Beyoğlu için 2016'nın en büyük hediye paketi Emek Sineması'dır' dedi.
'ÖNEMLİ BİR DEVRİM YAPIYORUZ'
Emek Sineması'nın iki temel nokta üzerinden değerlendirilmesi gerektiğini belirten Başkan Demircan, 'Birincisi tarihi bir mekanın restorasyonu, yani tarihi eserleri yaşatarak kullanma açısından önemli bir devrim yapıyoruz. 1992'den beri burasının ihya edilmesi gerektiği konuşuluyordu ve bununla ilgili devlet ihaleler yapmıştı ama yaklaşım eksikliği nedeniyle istenilen netice alınamamıştı. Bugün ise 5366 sayılı kanunun ilk ürünü olarak ortaya çıkan bir restorasyonla yeni bir yaklaşım ortaya konularak, yaşatarak, kullanma mantığıyla yapılmış ilk ürünlerden birisi oldu. Tarihi Serkldoryan binası olduğu bütün orijinalliği ile ortaya çıktı' dedi.
'CUMHURBAŞKANIMIZA VE HÜKÜMETİMİZE MÜTEŞEKKİRİZ'
Başkan Demircan, Emek Sineması'nın bütün orijinalliğinin korunarak, modern ihtiyaçları karşılayan bir alt yapıyla istenilen yere bir taç gibi yerleştirildiğini de söyleyerek, 'İmalatın bitmesiyle de kapılarını yeniden açıyor. Dolayısıyla bu restorasyon tekniğinde Türkiye'nin yeni bir ikonik yapıyı hayata geçirmesinin mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. 5366 sayılı kanunu Tarlabaşı'nı ihyasıyla birlikte Cumhurbaşkanımızın talimatıyla AK Parti'nin ilk döneminde gerçekleştirmiştik. Bugün bu meyveleri görüyor olmak bizi gururlandırıyor. Cumhurbaşkanımıza ve hükümetimize müteşekkiriz. İlk ürünlerini Beyoğlu Belediyesi aracılığı ile burada ihya etmenin gururunu yaşıyoruz' ifadelerini kullandı.
'BEYOĞLU YENİ BİR BOYUT KAZANMIŞTIR'
'Beyoğlu tarihi bir alt yapısı olan, tarihi özellikleri ve gücü olan bir yapıyı yeniden hayata sokmakla yeni bir evreye geçiyor. Çünkü Beyoğlu büyük bir yaşam, eğlence, alışveriş ve ticaret merkezidir. Bu merkezlerde hayatı dinamik yaparak ayakta tutan en önemli yapılar kültür yapılarıdır. Beyoğlu 600 koltuklu tarihi büyük bir sahneye yeniden kavuştu. Sekiz tane çok güzel cep sinemasına, Madam Tuso gibi uluslararası büyük bir saygınlığı olan turistik bir müzeye kavuştu' diyen Başkan Demircan, 'Beyoğlu Emek Sineması'ndan sonra ve Emek Sineması'ndan önce olarak anılacak kadar önemli bir yapı İstiklal Caddesi için. Emek Sineması'nın hayata geçmesiyle Beyoğlu yeni bir boyut kazanmıştır. Yatırımcıya verdiği emeklerden dolayı müteşekkirim. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Beyoğlu için 2016'nın en büyük hediye paketi Emek Sineması'dır' şeklinde konuştu.
'ÖZLENEN BEYOĞLU RUHUNU YENİDEN YAŞATMAYI HEDEFLEDİK'
Grand Pera projesini kişisel ilgisi ve gönül bağı nedeniyle devraldığını söyleyen Ahmet Akbalık ise, 'Cercle d'Orient ve Emek Sineması'nı içinde barındıran proje kapsamında, kültürel ve sosyal değerler ekseninde, konusunda uzman profesyonellerle yeni bir yönetim modeli oluşturduk. Proje kapsamında, dünya standartlarında bir kalite anlayışı ve çok farklı, yenilikçi bir yaklaşımla, performans gösteri merkezi, tiyatro salonu, Emek Sineması ve 8 yeni sinema salonu ile Madame Tussauds Müzesi gibi değerlerle, özlenen Beyoğlu ruhunu yeniden yaşatmayı, Beyoğlu'nu yeniden bir çekim merkezi haline getirmeyi hedefledik. Farklı dokunuşlarla, kalite ve sürdürülebilirlik gibi kavramların bütünleştiği bu projeyle Beyoğlu'nun yeniden tanımlanacağına, projemizin bölgenin dönüşümü için rol model olacağına inanıyoruz. Çalışmalar sırasında gösterdiğimiz hassasiyeti, tarihi Cercle d'Orient binası restorasyonunun ve Emek Sineması benzemelerinin her santiminde görmek mümkün' dedi.