Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, eski adıyla Dereyolu, şimdiki adıyla Karadeniz-Akdeniz Yolu'nun yaklaşık 140 yıllık bir hayal olduğunu hatırlattı. Projenin ilk kez Osmanlı İmparatorluğu döneminde Sultan Abdülhamit tarafından 1870 yılında Fransız mühendislere çizdirilmesiyle başladığını dile getiren Balkanlıoğlu, "O dönem yolun geçiş güzergahı, yapılan projelerle hazırlanmış. Bu yol, geçmişin rüyası, aynı zamanda 2. Abdülhamid'in rüyasıydı" dedi.

BİRİNCİ ETAP ULAŞIMA AÇILDI

Vali Balkanlıoğlu, Karadeniz-Akdeniz Yolu Projesi'nin, Ordu'yu en kısa yoldan Sivas, Kayseri, Osmaniye ve Adana gibi iller başta olmak üzere Akdeniz'e bağlayan bir hat olduğuna işaret ederek, "Projenin Ordu ayağındaki birinci etabı tamamlandı ve ulaşıma açıldı. Kalan ikinci ve üçüncü etapları önümüzdeki yıllarda tamamlanarak ulaşıma açılacak" diye konuştu.

AÇILAN 15 KM'LİK ETAPTA 2 BİN 267 METRE TÜNEL VE 333 METRE UZUNLUĞUNDA VİYADÜK VAR

Projenin Ordu ayağının toplam 88 kilometreden oluştuğuna dikkati çeken Balkanlıoğlu, "Şimdi bu güzergahın birinci etabı, yani 15 kilometrelik bölümü ulaşıma açıldı. Açılan 15 kilometrelik etapta 2 bin 267 metre tünel ve 333 metre uzunluğunda 500 metre yüksekliğinde viyadük bulunuyor" ifadesini kullandı.