Türkiye'nin en büyük ilk 500 sanayi kuruluşu ve en çok ihracat yapan firmaları arasında yer alan Borsan Kablo'nun çalışanları, 2015 yılı ihracat ve satış hedeflerini yakalamanın yanı sıra 105 milyon liralık yatırımla 6 ay gibi kısa sürede Türkiye'nin ikinci büyük alüminyum kablo fabrikasını Samsun'a kazandırmanın gururunu yaşadıkları muhteşem gecede, başarıyı kutladılar.

2015 yılında ortaya konulan ihracat ve iç pazar payındaki hedefleri eksiksiz yakalayan Borsan Kablo'da çalışanlar, bu başarıyı görkemli bir geceyle kutlarken, Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ölmez, "Herkes için zor bir yıl olan 2015'te işçinden genel müdürüne kadar tüm çalışanların gösterdiği özveri ve çalışma azmiyle Borsan Kablo, bu olumsuzluklardan etkilenmediği gibi 105 milyon liralık yatırımla alüminyum kablo üretecek bir büyük fabrikayı daha 6 aylık bir sürede Samsun'a kazandırmıştır" dedi.

Türkiye'nin en büyük ilk 500 sanayi kuruluşu ve en çok ihracat yapan firmaları arasında bulunan Borsan Kablo'nun, "Gurur Gecesi" Samsun Fuariçi Neco Sultan Salonu'nda yapıldı.

Geceye Borsan Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ölmez, Başkan Yardımcıları Hacı Ahmet Ölmez, Ahmet Şenocak, Kurumsal İletişimden Sorumlu Grup Başkan Yardımcısı ve Borpanel Genel Müdürü Serdar Ölmez, Haber Medya Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Necdet Uzun, Samsun Medicana Hastanesi Genel Müdürü Vahap Doğan, Samsun Medicana Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Murat Küsdül, Borsan Kablo Genel Müdürü İsmail Öz, Haber Medya Grubu Satış ve Pazarlama Direktörü Hülya Hacıoğlu, Borsan Grup Hukuk Danışmanı Barış Ulaş Tığlı ile üst düzey yöneticiler ve çalışanlar katıldı.

HEPBİRLİKTE BİR REKORA İMZA ATTIK

Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ölmez, çalışanlara hitaben yaptığı konuşmada, 2015 yılının başında ortaya konulan hedeflerin yıl sonunda yakalanmasının kolay olmadığını anlatarak," Yüreğini ortaya koyarak, inanarak yapılan her işteki farklılık, bu gecenin hazırlanmasında da kendini göstermiştir. 2015 ve 2016 yılını derinlemesine analiz ettik, değerlendirdik. Borsan Kablo Fabrikaları ve grubumuzdaki yöneticiler ve çalışanlarla, çok zor geçen bir 2015' yılını geride bıraktık. Sanayi kuruluşları için zor bir yıldı. Hammadde fiyatlarındaki beklenmedik düşüş, dövizdeki yükseliş, siyasi belirsizlikler, bölgedeki karışıklıklardan dolayı tüm Türkiye'deki sanayicilerin olağanüstü etkilendiği bir yılda; etkilenmediğimiz gibi 105 milyon liralık yatırımla 40 bin 500 metrekare alanda 6 aylık gibi rekor sayılacak bir zaman diliminde Türkiye'nin ikinci büyük alüminyum kablo fabrikasını Samsun'a kazandırdık. Toplamda 70 bin metre kapalı alanda iki fabrikada ayda bin ton bakır, iki bin ton da alüminyum işlenerek nihai ürün haline getirilecek. Bu başarıda özveri ve çalışma azmini ortaya koyan genel müdüründen işçisine kadar herkesi kutluyorum" dedi.

ONLAR ÖDÜLÜ HAKETTİ

Bu arada, Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ölmez, olağanüstü bir çabayla 6 ay gibi kısa sürede dümdüz bir arsayı; altyapı, inşaat, makina montajı ve sonunda fabrikanın üretim aşamasına getirilmesinde gösterdikleri gayretle adeta bir rekora imza atan Borsan Grup Kurumsal İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Serdar Ölmez, Borsan Genel Müdürü İsmail Öz, Kahraman Çağlayan, Uğur Maden, Hande Yirmibeşoğlu, Osman Polat, Selim Köse, Onur Keleş, Onur Berberoğlu, Gülseren Meral İbrahim Hakkı Kılıç, Yusuf Ocak ve Ahmet Vedat Işıkkan'a "Üstün Performans Plaketi" ve ödülleri verdi.

Geçen yıl 30. kuruluş yıldönümünü kutlayan Borsan Kablo, bu yılki gurur gecesinde ilk kez bir uygulama başlattı ve fabrikada 10 yılın üzerinde çalışan İsmail Öz, Esra Gün, Kahraman Çağlayan, Basri Bayrak, Adil Güngör, Hande Yirmibeşoğlu, Erkan Sarı, Uğur Maden, Hatice Bıçakçı, Dilber Yiğit, Hamide Özdemir, Hayati Küdük, Fatih Çulha, İbrahim Hakkı Kılıç, Çetin Çırak, İsmail Yılmaz, Fikret Fidan, Recep Şirin, Gülcan Gençoğlu, Bünyamin Gül, Yüksel Aker, Yeşim Bektaş, Erhan Kaya, Kamil Kurgın, Mehmet Özdemir, Nuri Geyik, Zekiye Kumaş, Meyrem Bitim, Bilal Çağlayan, Rüstem Bayram, Süriye Çorbacı, Ebru Erdem Kazancı, Mümin Şahin, Yunus Genç ve Turan Ölmez'e "Sadakat Plaketi" ve ödülleri verildi.

Bütün çalışanların gönüllerince eğlendiği gecede, hediye çekişleri de gerçekleştirildi. Kutlama pastasının da kesildiği gecede, sanatçılar Aslı ile Ümit Kurşun, Borsan çalışanlarına unutamayacakları bir anlar yaşattı.

Bayram OK