Darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın çağrısı üzerine tüm Türkiye meydanlara dökülerek demokrasiye sahip çıktı. Antalya'da 17 gündür Cumhuriyet Meydanı'nda demokrasi için nöbet tutmaya devam ediyor. Genç yaşlı, kadın erkek bir araya gelen vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları dillerinde ise darbe karşıtı sloganlarla sabaha kadar nöbetlerini sürdürüyor. Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, Ak Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Ak Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer ve bazı STK temsilcileri de meydanda bekleyenlere destek için demokrasi nöbetine katıldı.

Alandaki vatandaşların güvenliği için zaman zaman alçak uçuş yapan polis helikopteri de vatandaşlar tarafından uzun süre ayakta alkışlandı.

'Cadı avı değil, bu bir cani ve hain avıdır'

Meydandaki kalabalığa seslenen Antalya Valisi Münir Karaloğlu, 15 Temmuz'da darbe girişimine karşı konuşmasını bir devrime benzeterek, '15 Temmuz Türk demokrasi devrimi bütün dünyayı Fransız Devrimi gibi etkileyecektir. Bu sizin sayenizde oldu. Bu elim olaydan sonra devletin kurumlarına, kılcal damarlarına kadar sızmış adeta toplumu adeta işgal etmiş bu FETÖ'cü terör çetesinden hem kamuyu hem de tolumu temzilemek zorundaydık bunu da yapıyoruz. Ne diyorlar 'cadı avı var' diyorlar. Biz cadı avı değil, hainleri ve canileri avlıyoruz avlamaya da devam edeceğiz' dedi.

'20 akademisyen yanlışlıkla gözaltına alındı, özür dileriz'

Vali Karaloğlu, FETÖ'ye karşı yapılan operasyonlarda zaman zaman yanlışlıkların olduğunu belirterek Akdeniz Üniversitesi'nde yapılan operasyonda FETÖ ile ilişkisi olmayan 20 akademisyenin yanlışlıkla gözaltına alındığını belirterek şöyle konuştu:

'Zaman zaman yanlış yaptığımızda oluyor. Kurunun yanında yaşlarda yanıyor. Bunun farkındayız. Üniversitede operasyon yapıldı orada bazı hocalarımız bunlarla ilgisi olmamasına rağmen bizim yanlışımızla o listelerde yer aldılar. Biz yanlışı fark eder etmez özür dileyip hemen hatamızı düzelttik. Bu hengame içinde bazen isim, bazen de olay benzerliği nedeniyle bazen bir hesap bir telefon gibi farklı uygulamalarla ilgisiz arkadaşları da aldığımız oluyor. Onlar da haklarını helal etsinler. Ne polisin ne de bizim bir kastımız yok. Bunların farkına varır varmaz düzeltiyoruz. 20'ye yakın bir hocamızı bu nedenle serbest bıraktık. Son sayı gözaltına alınan tutuklanan açığa alınan bin 750 civarında' dedi.

Milletvekili Atay Uslu ise, 15 Temmuz gecesi, darbeci komutanların TBMM'ye ve halkın üzerine yağdırdığı bombaların PKK ile mücadele de bile kullanılmamış etki gücü yüksek bombalar olduğunu söyledi.
Demokrasi nöbeti gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürdü. 11 Yaşındaki Teslime Çağlar'ın sahnede okuduğu İstiklal Marşı ise alandaki kalabalık tarafından uzun süre alkışlandı.