Samsun'da 15 Temmuz darbe girişimini protesto etmek için araç konvoyuna katılarak korna çalan bir vatandaşa, fahri trafik polisleri ceza kesti.

Samsun'da 15 Temmuz darbe girişimini protesto için aracına Türk bayrağı asarak konvoya katılıp korna çalan 55 LF 677 plakalı kapalı kasa kamyon sürücüsü Üzeyir Yıldız'a fahri trafik müfettişi tarafından İlkadım İlçesi Atatürk Bulvarı Liman Kavşağı'nda trafik cezası kesildi. Üzeyir Yıldız, ise "Darbeye karşı yapılan konvoya ben de kamyonum ile katıldım. Ancak daha sonra evime ceza tutanağı geldi. Hem de darbe gecesi konvoydayken korna çalmamdan dolayı. Cezayı ise fahri trafik müfettişi kesmiş. Nasıl bir iş anlamadım" dedi.

BU NASIL KAFA?

Bu Üzeyir Yıldız'a, 'çevreyi rahatsız ettiği' için ceza kesilmesine AK Parti Atakum İlçe Başkanı Hamza Macit tepki gösterdi. Darbeyi protesto etmek için yapılan konvoyda korna çaldığı için ceza kesilmesinin yanlış olduğunu da belirten Hamza Macit, "Bu vatandaşımıza, vatan hainlerinin darbe girişimine tepki göstermek için katıldığı konvoyda korna çaldığı için aracına ceza kesilmesi akıl işi değildir. Bu cezayı yazmak için nasıl bir kafa yapısı lazım, sizin takdirinize bırakıyorum. Yetkilileri gereğini yapmaya davet ediyorum. Millet hainlere tepki göstermesin mi? Kime hizmet ediyor bu cezayı kesen?" diye konuştu.

Bayram OK