Atakum Belediye Meclisi, 2016 Yılı Ağustos Ayı 14. Birleşimi 1. Oturumu, Atakum Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı'nın başkanlığında gerçekleştirilen meclis toplantısında gündeme alınan 6 madde, ilgili komisyonlara havale edildi. Meclis toplantısının başında bir konuşma yapan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, 15 Temmuz'da gerçekleşen darbe girişimine tepki gösterdi. AK Parti, CHP ve MHP Grupları da yayınladıkları ortak açıklama ile darbe girişimini kınadı.

Gündem maddelerinin oylanmasından önce konuşan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, 15 Temmuz gecesi gerçekleştirilen darbe girişimine sert bir dille tepki göstererek, 'Milli birlik ve beraberliğimizi hedef alan vatan hainleri, 15 Temmuz gecesi tüm milletimizin geleceğine kast etti. 40 yıllık hain planlarını devreye sokan terör örgütü FETÖ üyesi bölücüler, Türk milletinin üstüne mermiler yağdırdı, tanklar sürdü, savaş uçaklarından ateş açtı. Bu kansızların 40 yıllık hayali, Türk milletinin birkaç saatlik dik duruşu ile bastırıldı. Çanakkale Savaşı'nda, Kurtuluş Savaşı'nda destan yazan dedelerimizin torunları olarak, bizler de 15 Temmuz gecesi bir destan yazdık. Herkes siyasi düşüncesini bir kenara bırakarak, vatanı için omuz omuza verdi ve ihanet içerisinde olan o şerefsiz teröristleri tarihe 'vatan haini' olarak geçirdi. Böyle bir milletin mensubu olmaktan bir kez daha gurur duyduk. Türkiye Cumhuriyeti'ni bölmeyi planlayan bütün hainlere, 15 Temmuz gecesi ders olsun. Atalarımızın kanıyla sulanmış topraklarımız üzerinde ihanet planları yapanların sonu tarih boyunca hep hezimet olmuştur. Bundan sonra da bu tablo değişmeyecektir' dedi.

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı'nın konuşmasının ardından AK Parti Atakum Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Haluk Köksoy, CHP Atakum Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Metin Tiryaki ve MHP Atakum Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Murat Keskin de konuşma yaparak 15 Temmuz darbe girişimini kınadı. AK Parti, CHP ve MHP Grupları, ortak bir açıklama yayınladı.

Atakum Belediye Meclisi'nde ayrıca 15 Temmuz demokrasi şehitleri ve terörle mücadele kapsamında şehit olan asker ile polisler için saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı'nın ardından meclis üyeleri, şehitler için Fatiha okudu.