Ordu'nun Mesudiye ilçesinde dün yaşanan hain saldırıda, 3 asker şehit olmuş, 2 asker yaralanmıştı. Ordu'daki hain saldırıyı, genellikle Karadeniz'deki terör saldırılarını üstlenen HBDH (Halkların Birleşik Devrim Hareketi) adlı terör örgütü üstlendi.

HBDH, PKK ile MLKP'nin başı çektiği ve TKP/ML, PKK, THKP-C/MLSPB, MKP, TKEP-LENİNİST, TİKB, DKP, Devrimci Karargah, MLKP, Proleter Devrimciler Koordinasyonu gibi yasadışı örgütlerin içerisinde yer aldığı terör unsuru olarak biliniyor. Bilindiği gibi HBDH'nin kuruluşunu, PKK'nın sözde liderlerinden Duran Kalkan duyurmuştu.

TRABZON'DAKİ SALDIRIYI DA ÜSTLENMİŞLERDİ

Trabzon'un Maçka İlçesi'nde 19 Temmuz 2016 Salı günü, yol güvenliğini sağlayan polis ekiplerine ormanlık alandan ateş açılmış, teröristler tarafından açılan ateşte 3 polis şehit olurken, 4'ü polis 5 kişi yaralanmıştı. HBDH adlı terör örgütü, Trabzon'daki saldırıyı üstlenmişti.

Trabzon'daki hain saldırıyı da o örgüt üstlendi!

ÇALDAĞ SALDIRISINI DA ÜSTLENMİŞLERDİ

Trabzon'daki terör saldırısı dışında, Çaldağ Jandarma Karakolu'na yapılan saldırıyı da HBDH üstlenmişti. Bilindiği gibi Giresun Çaldağ Beldesi'nde jandarma karakoluna roketatarla gerçekleştirilen saldırıda karakol komutanı Zafer Çalışkan şehit olmuştu.

Giresun'daki hain saldırıyı onlar üstlendi!