Türkiye Gençlik Vakfı İl Temsilciliği (TÜGVA), Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İhsan Şener'i 'Neden 2023' programında Samsunlularla bir araya getirdi.

Şener, 'Türkiye, içinde bulunduğumuz bu karanlık süreci çok kısa zamanda tamir edip, 2023 hedeflerine sağlıklı, hızlı ve büyük adımlarla gidecektir' dedi

Türkiye Gençlik Vakfı İl Temsilciliği (TÜGVA), Samsun Valiliği'nin öncülüğünde, Atakum Belediyesi'nin katkılarıyla Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İhsan Şener'i ''Neden 2023' programında Samsunlularla buluşturdu. Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen program, Samsunlulardan büyük ilgi gördü. Salonu dolduran kalabalığın bir kısmı yaşanan yoğunluk nedeniyle ayakta kaldı.

Programa, Samsun Valisi İbrahim Şahin, AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun Barosu Başkanı Kerami Gürbüz, Atakum Kaymakamı Ali Bakoğlu, Vezirköprü Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Asarcık Kaymakamı Hüseyin Tutuş, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı,Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma, Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, TÜGVA Samsun İl Temsilcisi Hakan Durmuşoğlu, gençler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

DÜNYANIN SİNDİREMEDİĞİ BİR TÜRKİYE
Programın açılış konuşmasını yapan TÜGVA Samsun İl Temsilcisi Hakan Durmuşoğlu, '2023 hedefine emin adımlarla ilerleyen Türkiye, eğitimde 1 milyar 946 milyon kitabı ücretsiz dağıtmıştır. 2002 yılında 63 öğrenciye bir bilgisayar düşerken, bugün 12 öğrenciye bir bilgisayar düşmektedir. Artık dünyanın sindiremediği, yalnızca 2013-2014 eğitim-öğretim yılında önlisans, lisans ve lisansüstü olmak üzere toplamda 5 milyon 470 bin 203 öğrenciye eğitim veren, sağlıkta başta üretim teknolojisini ülkemize kazandıran, bağımlılıkla, kararlılıkla mücadele eden, hava ambulansı ile gece uçuşu yapabilen dünyadaki 14'üncü, Avrupa'da ise 11'inci ülke olan, dumansız hava sahası projesini hayata geçiren, ekonomide yatırımcısını teşviklerle destekleyen, kamuyu da en az özel sektör kadar canlandıran, çalışanı, emekliyi enflasyona ezdirmeyen, ulaşımda Cumhuriyet tarihimizin rekorunu kıran, altyapı, üst yapı, yol, köprü ve sanat yapılarını milletimizin hizmetine sunan, savunma sanayinde kendi uçağını, tankını, silahını üreten, uzaya uydusunu gönderen, enerjide nükleer santrallerinin ihalelerini tamamlayan, tarımda çiftçisine teşvik vererek destek sağlayan, insanına yatırım yapan, dimdik eğilmeyen güçlü bir Türkiye var. Hain FETÖ ve işbirlikçilerinin darbe girişimi sonrası aziz milletimizin direnişi, tüm dünyaya Çanakkale ruhunun dimdik ayakta olduğunu haykırmıştır. Vatanımıza, bayrağımıza ve namusumuza kast etmiş FETÖ virüsünü ırk, mezhep, dil ve ideoloji ayırt etmeksizin bu direnişte birleşip, bütün olduğumuz tek vücudumuz yok edecektir' dedi.

2023'E HIZLI ADIMLARLA İLERLİYORUZ
Gündeme dair önemli konuların ele alındığı programda, Türkiye'nin 2023 hedeflerine hızlı adımlarla gideceğini kaydeden Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İhsan Şener, 'Türkiye'nin istikrarına ve yürüyüşüne engel olmak için hep yedek akçe bulunduran üst akıl dediğimiz bir yapı var. Bir gün ordu içindeki müttefiklerini kullanıyor, bir gün sağ solu kızıştırarak terörizmi kullanıyor, bir başka gün dini duygularımızı sömüren aşağılık sümüklü adamları kullanıyor. Dolayısıyla Türkiye, sürekli siyasal olarak bunalımda olması gereken bir ülke olarak yaşamak durumunda kalıyor. Burada aslında format şöyle atılmış; Türkiye'yi aslında askerlerle yönetecekler ama görünüşte siviller yönetiyor gibi olacaklar. Bu gelgitlerin, bu ağır faturaların bertaraf edilmesi için ne yapılması gerekiyordu. Bu büyük millete bir mefkure, bir ülkü, bir ideal, bir gelecek bilinci verilmesi gerekiyordu. Onun için yakın hedeflerimizden birisi 2023 telaffuz edilmiştir. Yani Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıldönümü. 15 Temmuz'dan sonra diğer siyasal grupların da mutabık kaldıkları bir şey var ki, Türkiye bu kirli zincirden kurtulması gerekiyor. Onun için de muhalefet partilere de, başka siyasal gruplara da teşekkür etmek lazım. Çünkü belli bir olgunluk seviyesine geldi, bundan sonraki süreci Türkiye'nin sorunlarını çözmek için harcamak gerektiği hususunda bir mutabakat var. Bu mutabakatın kalıcı olması en büyük temennimizdir. İnşallah Türkiye, bu bahsettiğimiz süreci, bu karanlık süreci çok kısa zamanda tamir edip, 2023 hedeflerine sağlıklı, hızlı ve büyük adımlarla gidecektir. Bu önemli konuyu bir kez daha gündeme taşımamıza vesile olan, TÜGVA Samsun İl Temsilcisi Hakan Durmuşoğlu'na çok teşekkür ediyorum' diye konuştu.

ÇOK CİDDİ ÇALIŞMALAR YAPILIYOR
AK Parti'nin özel sektörün önünü açmasına rağmen milli gelirin 10 bin dolarda kaldığını belirten Şener, 'AK Parti özel sektörün önünü açmasına, devletin kendi yatırımlarını ciddiye alarak belediyelerle birlikte büyük bir hamle yapmasına rağmen milli gelirin 10 bin dolarda kaldı. 2012'den bu yana sistem patinaj yapıyor, yürümüyor. Bu sistem bu milletin gayri safi milli hasılasının 10 bin doların üstüne çıkmasına ekonomik olarak müsaade etmiyor. Fransa'da 1958 yılında yarı başkanlık sistemine geçildiğinde 5 yıl içerisinde kişi başına gayri safi milli hasılası iki katına çıktı. Türkiye'de karar alma mekanizmaları iç tüzükle daraltılmış ve iş göremez hale getirilmiş. Şimdi olağanüstü hal yaşıyoruz. Allah bir defa daha bu alçak saldırılardan milletimizi korusun. Yıllarca, belki Türkiye'nin idari yapının dönüştürülmesi imkanını bulamayacağımız hem Türkiye'nin askeri sisteminde hem idare yapısında çok ciddi köklü değişiklikler yapılıyor. Çünkü bir heyet çalışıyor. Bu milletin çıkarı neyi gerektirir. Bu milletin hızlı hareket etmesi, güvenli hareket etmesi, bu darbe mikrobunu üretecek mekanizmalardan arındırılması için ne yapılması sorusuna cevap arıyor. Bu süreçte çok ciddi şeyler yapılıyor' dedi.

BÜYÜK BİR MÜCADELE VERDİK
Anadolu topraklarının kıymetli olduğu için saldırdıklarını ifade eden Samsun Valisi İbrahim Şahin ise, 'İçinde bulunduğumuz Anadolu çok kıymetli ki bu kadar saldırıyorlar. Özellikle gençlere söylüyorum, kendinizi çok iyi donatmanız gerekiyor. 15 Temmuz'da bu ülkenin ne kadar ağır bir travmadan geçtiğini görüyoruz. Gerçekten bu caniler, bu çete, bu paralel yapıya ait ihanet şebekesi asker elbiselerini ve üniformalarını çalıp, bu ülke insanına, külliyeye, meclise, başbakanlığa, özel harekata, boğaza, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne neler yaptığını birlikte gördük. Uçakların ses hızını aşarak oluşturduğu gürültüyü, bombalarla oluşturduğu olumsuz havayı hayal ettiğinizde ülkenin ne kadar zor bir dönemden geçtiğini hep beraber görüyoruz. Gerçekten o akşam Samsun ve tüm Türkiye müthiş bir sınav verdi. 15 Temmuz'u ikinci milli mücadele olarak gördük. 15 Temmuz aynı zamanda bir demokrasi mücadelesinde şehitlerin verilerek kazanılmış bir demokrasi hakkıydı' dedi.

BİR BEDELİ VAR
Türkiye'nin olduğu coğrafyada yaşamanın bir bedeli olduğunun altını çizen Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz da, 'Bu topraklarda, bu coğrafyada yaşamanın bize dayattığı bir bedel var. Biz de o bedeli ödüyoruz. Bu bedeli ödemeye de devam edeceğiz. Ama biz topraklarda 2023'e, 2053'e, 2071'e giden süreçte bu coğrafyayı bize dar etmeye de kalksalar, bu coğrafyada yıldızı parlayan demokrasiyi ve ülkemizi şehitlerimizin kanı yerde kalmasın diye ilelebet yaşatacağız. Bize bırakılmış olan bu emaneti, biz de bizden sonrakilerine teslim etmek için yaşatacağız. Bunun uğrunda çalışmamız gerekiyor' diye konuştu.

KUTSAL DİRENİŞ
15 Temmuz akşamında Türk milletinin tekrar aziz bir millet olduğunu bütün dünyaya gösterdiğini belirten Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı ise 'Tabii ki yüce Türk milleti bu kutsal direnişi, kutsal vatan uğruna, gelecek nesiller uğruna ve aydınlık Türkiye için yaptı. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum' ifadelerini kulandı.

Konuşmaların ardından TÜGVA Samsun İl Temsilcisi Hakan Durmuşoğlu, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şener'e, TÜGVA Samsun İl Temsilciliği Yönetim Kurulu üyelerinin imzasının bulunduğu Recep Tayyip Erdoğan portresi hediye etti.