A Milli Futbol Takımı'nın 2010 yılındaki Amerika kampında bazı yönetici ve oyuncuların Pensilvanya'ya giderek FETÖ Terör Örgütü lideri Fetullah Gülen'le görüştüğü iddia ediliyor. Milliyet Gazetesi Yazarı Cemal Ersen'in haberine göre, aralarında Samsunlu Sabri Sarıoğlu'nun da yer aldığı bu kafiledeki herkes incelemeye alındı.

GEÇMİŞE YÖNELİK DOSYALAR

FETÖ Törer Örgütü'nün Türk futboluyla da bağlantıları araştırılmaya devam ediliyor. Türkiye Futbol Federasyonu'ndaki tüm kurul başkan ve üyelerinin istifasıyla başlayan süreçte çok büyük bir idida ortaya atıldı. 2010 yılında ABD'de yapılan milli takım kampı da FETÖ/PDY kapsamında soruşturmaya dahil edilecek. Milliyet gazetesinden Cemal Ersen'in haberine göre FETÖ ve PDY ile ilgili soruşturmanın sadece bugünü değil, geçmişe yönelik ilişkileri de mercek altına aldığı belirtildi.

3 FUTBOLCU ARANIYOR

A Milli Takım'ın 2010 yılında Amerika Birleşik Devletleri'nde kamp yaptığı sırada bazı federasyon yöneticileri, futbolcu ve teknik heyetten isimlerin Pensilvanya'ya giderek terör örgütü lideri Fetullah Gülen ile görüştüğü iddiaları gündeme geldi. Özellikle kafilenin havaalanına inmesinden sonra üç futbolcunun kendilerini karşılayan şahıslar tarafından alınarak Pensilvanya'ya götürülmesi de soruşturma kapsamına alınacak. Aralarında Samsunlu Sabri Sarıoğlu'nun da bulunduğu kafiledeki tüm yönetici, teknik ekip ve futbolcular soruşturmaya dahil edildi.

KAFİLEDEKİ FUTBOLCULAR

O kafilede yer alan Volkan Demirel, Onur Kıvrak, Sinan Bolat, Sabri Sarıoğlu, Emre Aşık, Mehmet Topuz, Gökhan Zan, İbrahim Toraman, Emre Güngör, Servet Çetin, Ceyhun Gülselam, Caner Erkin, Çağlar Birinci, İsmail Köybaşı, Hamit Altıntop, Kazım Kazım, Volkan Şen, Okan Buruk, Selçuk Şahin, Emre Belezoğlu, Selçuk İnan, Arda Turan, Ozan İpek, Sezer Öztürk, Turgay Bayadır, Tuncay Şanlı, Semih Şentürk, Halil Altıntop, Sercan Yıldırım ve Nihat Kahveci ile teknik ekip ve yöneticilerin ifadesi alınacak.