Yıldırım, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) askeri koridorları, ihtiyaçları nisbetinde aynen kullanmaya devam edeceğini, eğitim ve tatbikatlarda sivil uçaklar askerin çalıştığı alanlara giremeyeceğini, herhangi bir eğitim ya da tatbikatın olmadığı zamanlarda sivil uçaklar askerlere ait hava koridorlarını kullanabilmesi için sürdürülen çalışmalarda son aşamaya gelindiğini açıkladı.

Hava sahasını ihtiyaç olduğunda askerler, diğer zamanlarda sivillerin kullanacağını belirten Yıldırım, TSK'nın planlı bir faaliyeti varsa, bu önceden mutlaka belli olacak ya da son anda ani bir durum geliştiyse 'Sivil Asker Koordinasyon Merkezi', bu işe karar vereceğini belirterek, 'Burada bir operasyon olacak denildiğinde, sivil uçaklar o alanlara girmeyecek. Fakat, herhangi bir sorun olmadığında, sivil uçaklar askeri koridorları da kullanabilecek' şeklinde konuştu.

Türkiye'de yaklaşık 7 noktada esnek hava sahasına geçilmesi konusunda iyileştirme yapıldığını belirten Yıldırım, 'Bu yıl toplam 290 uçuşa yasak sahanın tek tek analizleri yapılacak. Bunların ne kadar sürede kullanılması gerektiği ve bunların üzerinden sivil uçakların nasıl geçirileceği konusunda teknik ekipler çalışma yapıyorlar' dedi.