Yıldırım ilçesi Vakıfköy Mahallesi'nde keçi besleyen Bayram Demirci'nin yeni doğan oğlaklardan biri, diğer keçilerin vurması sonucu yaralandı Bacağı kırılan hayvanın daha fazla acı çekmemesi için oğlağı kesmeye hazırlanan Demirci, küçük torunlarının itirazıyla karşılaştı. Çocuklar oğlağı çok sevdiklerini, onun hastaneye götürülmesi gerektiğini söyleyince üretici Bayram Demirci, Bursa İli Damızlık Koyun Keçi Birliği Hastanesi'nin yolunu tuttu. Hastaneye getirilen oğlağa 6 kişilik ekip 2 saat botunca müdahale etti.

Bursa İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yıldırım Oran öncelikli amacın hayvanın ızdırabının dindirilmesi olduğunu dile getirerek, "Bursa ili Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Hastanesine kırık şüphesiyle oğlağını getiren üreticinin kuzusuna farklı bir metot uygulayarak tedavi gerçekleştirdik. Basit bir aparat yaptırarak bandaja aldık. 3 hafta sonra oğlağın sağlığına kavuşmasını bekliyoruz. Oğlağa değer verip bize getirdiği için üreticimize teşekkür ediyorum. Bir demirci arkadaşımız fedakarca uğraştı bu aparatı yaptı. Ona da çok teşekkür ediyorum. Bizim için öncelikli konu, hayvanın ızdırabının dindirilmesidir" dedi.

Torunların oğlağı çok sevdiğini dile getiren besici Bayram Demirci, "10 gün önce büyük keçiler oğlağımıza vurarak ayağını kırdı. Torunlarım oğlağı çok sevdiler. Kesmeye kıyamadık. Birliğimize müracaat ettim. 6 kişi 2 saat oğlağımızla ilgilendi. Tedavinin ardından hemen üzerine bastı. Şimdi durumu gayet iyi. 3 hafta sonra aparatı çıkaracağız. Oğlağımız da sağlığına kavuşmuş olacak" şeklinde konuştu.