Terme Belediyesi kurum bünyesindeki problemlerin teşhisi, çözüm yollarının araştırılması, organizasyon ikliminin iyileştirilmesi ve en ideal kurum geleceğinin belirlenmesi amacıyla belediye yöneticileri ve çalışanlarının katılımı ile arama konferansı düzenledi. Terme Öğretmenevi toplantı salonunda gerçekleştirilen ve 12 saat devam eden konferansa Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, başkan yardımcıları ve birim müdürleri ve belediye personeli katıldı.

TERME'YE YENİ MİSYON

İzgören Akademi Genel Müdürü Umut Sav ve eğitmenleri Akif Aktuğ ve Şehnaz Dereli moderatörlüğünde katılımcılar arasında 'beyin fırtınası' gerçekleştirilerek 'ortak akıl' ile Terme Belediyesi'nin stratejik planlama çalışmaları, misyonu ve vizyonu tartışıldı. Belediyenin güçlü ve zayıf yönleri, fırsat ve tehditleri değerlendirildi. Seminerde Terme Belediyesi'nin misyonu 'Daha yaşanabilir bir Terme için, kaynakların etkin ve verimli kullanıldığı tarihe ve çevreye duyarlı, insan odaklı, erişilebilir hizmetler sunmaktır" şeklinde belirlendi.

YATIRIMI İNSANA YAPIYORUZ

Gelişimin sınırı ve durağı yoktur diyerek seminer sonunda personele konuşma yapan Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, "Hiçbirimiz diğerimizden daha güçlü değiliz. Bugün burada takım olarak neler yapabileceğimizi gördük. Bu tür takım çalışmalarıyla Terme'nin geleceğini belirleyeceğiz. Çalışmalardan çok güzel sonuçlar alıyoruz. Belediye olarak bizim en değerli varlığımız insan kaynağımızdır. Belediyemizin zorlu ekonomik şartlarına rağmen yatırımı insana yapıyoruz. Artık bundan sonra Terme Belediyesi'ne aidiyet hissedeceğiz ama bu aslında Terme'ye aidiyetliktir. Katılımınızdan dolayı sizlere çok teşekkür ederim" diye konuştu.