Hükümetin, Cizre'nin il olması ile ilgili hazırlayıp, TBMM'ye sunduğu yasa tasarısı, ilçe sakinlerini sevindirdi. Cizreli esnaf Azad Müjde, karar nedeniyle oldukça mutlu olduklarını belirterek, 'Bu karar daha önce verilmeliydi. Buranın il olması iş, istihdam, ekonomi ve nüfus yoğunluğu açısından faydalı olacaktır. Kararın ilçemize, memleketimize ve devletimize hayırlı olmasını dilerim. Ancak Şırnak'ın ilçe olmasından dolayı üzgünüz. Bizler Şırnak'ın il olarak kalması ancak bunun yanında da Cizre'nin de il olmasını istiyorduk' dedi.

Diyar Macak adlı vatandaş, 'Cizre'nin il olmasını iyi karşılıyoruz. Şırnak'ın da il olarak kalmasını isterdik. Ama 25 yıl önce il olma hakkı bizimdi, bizden alınmıştı. Ancak o hak şimdi bize iade edildi. Bundan dolayı sevindim. Buranın il olmasının ilçeye çok şey kazandıracak. Fabrikaların ve üniversitelerin kurulması, yatırımların gelmesi gibi imkanları beraberinde getirecektir' dile konuştu.

Sabgatullah Anmal adlı vatandaş, 25 yıl önce Şırnak'ın Siirt'ten alınarak, il statüsüne getirilmesinin Cizreli vatandaşlar arasında haksızlık algısına neden olduğunu anlatarak, 'Şu anda da bu hakkın oradan alınıp, başka bir yere verilmesi haksızlık olur. Bu kararı destekliyoruz ancak karardaki eksikliklerin tamamlanmasını bekliyoruz' ifadelerinde bulundu.

Tahirhan Osal adlı vatandaş ise şunları kaydetti:

'Öncelikli olarak bir Şırnaklı olarak Cizre'nin il olma yasa tasarısını destekliyorum. Ancak Şırnak'ın da il olarak kalmasından yanaydım. Şu an Şırnak harap bir şekilde. Şırnak il olarak kalsaydı bu süreci atlatabilirdi. Bundan dolayı bu kararın eksik olduğunu düşünüyorum.'