15 Temmuz darbe girişiminin püskürtülmesinin ardından, özellikle sosyal medyada 14 Ağustos 2016'da Fethullah Gülen'in ülkeyi karıştırmak için harekete geçeceği iddia edildi.

FETÖ/PDY terör örgütünün, 15 Temmuz darbe girişimine yoğun şekilde hazırlandığı belirtilirken, Fethullah Gülen'e yakın sosyal medya hesaplarından da 15 Temmuz'a dikkat çekildiği ifade ediliyor. Detaylı bir çalışmanın ürünü olan hain darbe girişiminin ardından Fethullah Gülen'in yaptığı sabredin açıklamasının 14 Ağustos'u işaret ettiği iddia ediliyor. Gülen; 'Ne kadar ağır gelirsen gelsin dişini sık ve sabret. Beklentilerin karşısında kuluçkada yumurtaların 20 gün çevrildiği gibi sabret.' ifadelerini kullanmıştı.

Başbakanlık Uzmanı olarak görev yapan ve FETÖ'ye bilgi sızdırdığı gerekçesiyle gözaltına alınan Akif Mustafa Koçyiğit adına açılan Twitter hesabında paylaşılan son tweet ise, 14 Ağustos 2016 tarihini işaret etti. Koçyiğit; '14.08.2016'da tekrar görüşmek dileğiyle. Hoşçakalın.' derken, bu tarihte neler olacağına dair bilgi vermemişti.