Çarşambalılar Yardımlaşma ve Haberleşme Derneği, 15. olağan genel kurulunu dernek binasında gerçekleştirdi. Arif Üney'in divan başkanlığını gerçekleştirdiği genel kurula, Adalet Komisyonu Başkanı Kemal Alver, Samsun Barosu Başkanı Kerami Gürbüz, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül, Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur, İl Sağlık Müdürü Yusuf Köksal, İŞKUR İl Müdürü Hasan Kılıçarslan, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, TSO Meclis Başkanı Muharrem Durmuşoğlu, Çarşamba TSO Başkanı Ahmet Yılmaz, CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, meslek odaları başkanı ve dernek üyeleri katıldı. Genel kurulda tek aday olan mevcut başkan Sadettin Sarıoğlu ve listesi, 3 yıllık görev süresi için güven tazeledi.

YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ

3 yıllık görev sürelerinde önemli çalışmalara imza attıklarını ifade eden, Çarşambalılar Yardımlaşma ve Haberleşme Derneği başkanı Sadettin Sarıoğlu, ''Yaptığımız çalışmalarda bizlere destek veren tüm belediye başkanlarımıza, eski dernek başkanlarımıza ve yönetim kurullarına teşekkür ediyorum. Üç yıldır görevimizi layıkıyla yapmaya çalışıyoruz. Çarşambalılar Yardımlaşma ve Haberleşme Derneği Samsun'da hedefine kilitlenmiştir. Yolumuza planladığımız şekilde devam edeceğiz. Yapacağımız çalışmalarda üyelerimizin ve hemşehrilerimizin görüş ve önerilerine açık olduğumuzu belirtiyor ve 15. genel kurulumuzun hayırlı olmasını diliyorum'' diye konuştu.

YÖRE KENT PROJESİNDEN DERNEĞE ARAZİ

Çarşambalılar derneğinin üyeleriyle, Samsun'un çimentosunu bünyesinde barındıran güçlü bir dernek olarak gördüğünü ifade ederek Başkan Sarıoğlu'nu ve yeni yönetimi tebrik eden Atakum Belediyesi Başkanı İshak Taşçı, ''Atakum her yıl artan 10 bin nüfusu ile Karadeniz'in İstanbul'u pozisyonunda bir ilçe ve kültür mozağiyi bakımından çok zengin. Çarşambalı, Havzalı, Kavaklı, Çorumlu, Tokatlı vatandaşlarımız var. Bu kültürel farklılıklarımız aynı zamanda kültürel zenginliklerimizi ortaya koyuyor. Bu manada Atakum Belediyesi olarak başlatmış olduğumuz Yöre Kent projesi kapsamında hemşehri derneklerine ücretsiz yer tahsis ediyoruz. Şu ana kadar 5 hemşehri derneği belediyemize başvurdu. Her şey hazırlandı, yer tahsisi yapıldı. İnşallah önümüzdeki hafta Çarşambalılar derneğiyle sözleşme protokolü imzalayacağız. Recep Tayyip Erdoğan bulvarı üzerinde 5 dönümlük bir arazi artık Çarşambalıların Yöre Kent projesi olarak Atakum İlçemize ve Samsun'a hizmet vermeye başlayacak. O yolun üzerinden geçen ve tabelayı gören herkes Çarşamba kültürünü tanıyacak'' dedi.

SADECE DERNEK DEĞİL

Çarşambalılar derneğinin faliyetlerinin yalnızca Çarşambalıları değil tüm bölgeyi temsil ettiğini ifade eden Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur, ''Derneğin böyle kapsayıcı bir yapı olmasından dolayı başkanımız Sadettin Sarıoğlu'na şükranlarımı sunuyorum. Çarşambalılar derneği sadece dernekçilik yapmıyor, Çarşambalılığın kültürel, sosyal ve ekonomik yapısıyla aksiyon içerisinde olarak Samsun ticaretine, kültürüne ve sosyal yapısına dokunarak Samsun'un bir özü olduğunu vurguluyor. Ben de, nacizane Ayvacık Belediye Başkanı ve bir kardeşiniz olarak bu gemide, bu hizmet ve hedef yolculuğunda elimden geldiği kadar destek olabiliyorsam bundan onur ve gurur duyuyorum. Samsun'a aidiyet duygularımızı geliştiren böylesi bir derneğimizin olağan kurulunda sizler ve büyüklerimle birlikte olmaktan sonsuz mutluluk duyuyorum'' diye konuştu.

Yapılan seçimde Sadettin Sarıoğlu'nun listesi kullanılan tüm oyları alarak güven tazeledi. Yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Sadettin Sarıoğlu, Rana Aka Atalay, Savaş Gömeç, Erdem Zorlu, Hüseyin Avni Özdemir, Levent Özden, Ömer Can Karacan, İsmet Gülşen, Ömer Bir, Övgü Tunçdemir ve Pınar Öztomurcuk. Disiplin Kurulu'nda ise, Gürhan Gündüz, Aydın Çörtük, Fahri Çamur görev alırken, Denetleme Kurulu'nda da Çetin Akgül, Yaşar Koldere, Sezai Sezgin isimleri yer aldı.

Zerrin SOMUNCU