Samsun TSO Temmuz ayı olağan meclis toplantısı Meclis Başkan Yardımcısı Aydın Özvatan başkanlığında Davut Altan Meclis Salonu'nda yapıldı. Toplantıda 15 Temmuz demokrasi şehitleri için saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Gündem maddelerinin okunmasından önce söz alan Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, 15 Temmuz'un kara bir leke olarak tarih sayfalarında yerini aldığını ifade ederek, '15 Temmuz gecesi ülkemiz haince bir darbe girişimi yaşamıştır. Bu menfur girişim milletimizin demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkmasıyla önlenmiş, Türkiye çok büyük bir belayı savuşturmuştur. Bu alçak kalkışmaya ve bu hain yapıya destek veren gaflet içerisindekileri 15 Temmuz gecesi olduğu gibi bugün de meclisimiz huzurunda bir kez daha şahsım, siz değerli meclis üyelerimiz ve yönetim kurulum adına şiddetle kınıyor, lanetliyoruz' dedi.

Demokrasi dışında bir seçeneğin görülmediğini belirten Murzioğlu, 'Bilinmelidir ki, bu hain FETÖ terör örgütüne karşı milletimizce ortaya konan bu kararlı duruş, 15 Temmuz 2016 tarihini Türk siyaset tarihine bir milat olarak kazımıştır. Bundan sonra Türk siyaset tarihi 15 Temmuz öncesi ve sonrası olarak anılacaktır. Darbe girişimi haberleri ortaya çıktığı gece, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Samsun TSO olarak, şahsım ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımızla birlikte tepkimizi ilk anda ortaya koyduk. Yapılan darbe girişimine yönelik ilk geceki söylemimiz, duruşumuz ve tavrımız neyse bugün de hala aynı söylem ve tavır içerisindeyiz. Bizler, gücünü sandıktan, yetkiyi milletten almayan bir idare istemiyoruz. Ülkemiz için demokrasi dışında bir seçenek de görmüyoruz' diye konuştu.

'Durmuşoğlu'nun istifa etmesini bekledik'

Meclis Başkanı Muharrem Durmuşoğlu'nun geçen hafta istifa etmediği için meclise katılım sağlamadıklarını ifade eden Murzioğlu, 'Yaşanan sürecin hassasiyetini göz önüne alarak, gerek daha önce geçirmiş olduğu soruşturma gerekse sonrasında kamuoyunda şahsı ile ilgili oluşan algı nedeniyle, Samsun TSO Meclisi ve camiası üzerinde herhangi bir ithama mahal vermemek adına, yönetim kurulu olarak Meclis Başkanı Muharrem Durmuşoğlu'na meclis başkanlığından istifa etmesi yönünde son ana kadar sözlü telkinlerde bulunulmuştur. Bildiğiniz gibi yönetim kurulu olarak seçilerek gelen meclis başkanını görevden alma yetkimiz bulunmamaktadır. Ancak, tüm ısrarlarımıza rağmen meclis başkanlığından istifa etmediği gibi, meclisi toplayarak Temmuz ayı olağan meclis toplantısını 27 Temmuz 2016 tarihinde bizzat kendi başkanlığında gerçekleştirmek istemiştir. Meclis günü, son ana kadar Meclis Başkanı Muharrem Durmuşoğlu'nun meclis toplantısına katılmayarak meclise başkanlık etmemesini bekledik. Ancak, Meclis Başkanı Muharrem Durmuşoğlu'nun meclise başkanlık etme ısrarı üzerine yönetim kurulu olarak meclisin gerçekleştirilmemesi yönünde karar aldık. Bu nedenle pek çoğunuza bildirimde bulunamadık. Buna rağmen siz değerli meclis üyelerimizden de aldığımız destekle birlikte toplantıya katılmayarak, toplantının gerçekleşmesini önledik. Böylece Samsun iş dünyasını temsil eden Samsun TSO, yani odamızı zan altında bırakacak bir girişimin önüne geçmiş ve ilk günkü tavrımıza yakışır bir duruş sergilemiş olduk' şeklinde konuştu.

'Durmuşoğlu'nun nerede olduğunu bilmiyorum'

Meclis toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Başkan Murzioğlu, 'Meclis başkanın hamisi, velisi ben değilim. Nerede olduğunu ben bilemem. Hala istifa etmedi. Bundan sonrası için içtüzüğe bakacağız. Peş peşe 4 kere toplantıya katılmadığı takdirde, başkanlığı düşer ve seçime gidilir. Ama istifası gelirse istifadan sonra seçime gidilir. Biz kendisinden istifasını istedik. Geçen Çarşamba günü biz meclise inmedik, protesto ettik. O yüzden mecliste çoğunluk sağlanamadığı için toplantıyı yapamadı ve meclisten ayrıldı. O günden sonra ben ne görüştüm ne kendisini gördüm. Ne aradım ne de sordum. Kendisi hakkında siz ne duyuyorsanız ben de onları duyuyorum. Eğer içimizde bu örgütle bağlantılı olan varsa, bize söyleyin biz de onu yönetim olarak suç duyurusu kabul edip, hukuka başvuralım. İç tüzüğümüze göre gereğini yapalım' dedi.

'Hakkımda çıkan haber yalan'

Murzioğlu, 'pasaportuna el konuldu' hakkında çıkan haberlere tepki göstererek, hukuki işlem başlatacaklarını belirtti. Murzioğlu şöyle konuştu: 'Ben yazlıkta oturuyorum. Pasaportuma el konulduğu söyleniyor. Benim pasaportum bende. 15 Temmuz'dan sonra yurt dışını çıkmaya hiç teşebbüs etmedim. Bırakın teşebbüs etmeyi, işim olmadığı için çıkmadım. Bugün olursa bir işim çıkarım. Bana karşı bir yasağın olduğunu da zannetmiyorum. Bu konu bir gazetede ve internet sitesinde yer aldı. Bu süreç içerisinde iki defa uçakla Ankara'ya gittim. Hiç bir sıkıntı yaşamadım. Bu haberle ilgili, gazetede ve sosyal medyadaki fotoğrafları avukata verdim. Gereken hukuki işlemler yapılacak. Bunu tekzip edilmesi lazım. Oradaki resimde resmen benim olduğum belli oluyor. Benim için ve odam için böyle bir karalamayı şiddetle kınıyorum. Bu bir terbiyesizliktir. Lütfen bu odadan ve benden özür dilesinler.'