Samsunspor yönetimi yazılı olarak acil ödenmesi gereken 2 milyon 299 bin 600 avroluk borç tablosunu açıkladı.

Büyük bölümü eski başkan Kazım Yılmaz dönemindeki oyunculara olan borçların ödenmediği takdirde her biri için ayrı ayrı puan silme, akabinde de ligden düşürülme cezalarının gelebileceği ifade edildi

4 AYRI BORÇ DOSYASI

Samsunspor yönetimi yazılı bir açıklama ile eski futbolcu borçlarını tek tek sıraladı. Yoğunlukla 2011-2012 sezonundan kalan borçların ödenmesinin de bu şartlarda zor olduğu, aksi takdirde de büyük cezaların alınabileceği vurgulandı. Açıklamada eski futbolcular Luis Bahia'ya 1 milyon 440 bin avro, Valdomiro Macedo'ya 353 bin avro, Michael Fink'e 450 bin avro ve Eldin Adiloviç'in kulübüne de 56 bin 600 avroluk borç bulunduğu ifade edildi. Bu oyuncuların kulübü FIFA'ya şikayet ettiği ve FIFA'ya da toplam 63 bin 500 İsviçre Frank'ı para ödenmesi gerektiği belirtildi. Toplamda borcun 2 milyon 299 bin 600 avro ve 63 bin 500 İsviçre Frankı olduğu, ödemelerin yapılmaması halinde her futbolcu için ayrı ayrı puan silme akabinde de ligden düşürme cezalarının gelebileceği ifade edildi.

KAZIM YILMAZ GERÇEĞİ

İşte o açıklama, "

Kulübümüzün, yoğunlukla 2011-2012 döneminden gelen eski futbolcu borçları sebebi ile ciddi manada yaptırımlar ile karşı karşıya olduğunu daha önceki bildirimlerde duyurmuş, ancak detayları paylaşmamıştık.

Temmuz 2016 ayı başında eski başkan Kazım Yılmaz kendi isteği ile 'alacaklarının bir kısmının ödenmesi karşılığında büyük bölümünü kulübe bağış yapacağını' ilan etmişti. Bunun üzerine yönetim kurulu olarak bu gelişmeyi bir basın toplantısıyla Samsun spor kamuoyuna duyurmuş ve bunun Samsunspor için bir milat olacağı tespiti ile Yılmaz'a kulübümüz adına teşekkür etmiştik.

Hemen ardından da futbolcuların avukat ve menajerleri ile irtibata geçilmiş ve yapılandırma anlaşmaları oluşturulmuştur."

PUAN SİLME VE LİGDEN DÜŞÜRME

"Üzülerek ifade etmek zorundayız ki, bugüne kadar Kazım Yılmaz'a anlaşmaya uyması için yaptığımız tüm çağrılar cevapsız kalmış, kendisine ulaşmak dahi mümkün olamamıştır. Dolayısı ile öngörülen anlaşma sonuçlanamamış ve bu anlaşmaya istinaden yapılan tüm özel yapılandırmalar devre dışı kalmak üzeredir.

Bu sebeple son derece akut durumda olan dosyaların ödenmemesi durumunda her biri için ayrı ayrı puan silme ve ligden düşürme cezaları FIFA tarafından kulübümüz için uygulanacaktır.

Tüm iyi niyetimize ve çabalarımıza rağmen Süper Lig döneminde oluşan bu miktarı, kulübümüzün PTT 1.Lig bütçesi ile ödeme şansı bulunmamaktadır.

Saygılarımızla kamuoyunun bilgisine sunarız."

Selçuk KAYA