Darbe girişimi öncesinde Fethullah Gülen'e yakın olan sosyal medya hesaplarından 15 Temmuz'a dikkat çekilirken, darbe girişiminin ardından Gülen'in yaptığı sabredin açıklaması da yeni bir tarihe işaret edildiği yönünde algılanmıştı. Başbakanlık Uzmanı olarak görev yapan ve Fuat Avni hesabına bilgi sızdırdığı gerekçesiyle gözaltına alınan Akif Mustafa Koçyiğit de, sosyal medya hesabından 14 Ağustos 2016 tarihini işaret etmiş ve '14.08.2016'da tekrar görüşmek dileğiyle. Hoşçakalın.' demişti.

Son olarak; FETÖ/PDY'ye ait olan ve kapatılan Mevlana Üniversitesi'nin Twitter hesabından da ilginç açıklamalar yapıldı. Mevlana Üniversitesi'ne ait olduğu bilinen ve darbe girişimi öncesinde üniversitedeki gelişmeleri takipçilerine paylaşan hesap; art arda attığı 5 tweetle 14 Ağustos 2016 tarihine işaret etti.

Kapatılan Mevlana Üniversitesi'nin Twitter hesabından yapılan paylaşımlarda; 'Bir karıncayı bile incitmeyen günümüzün Mevlanası Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi Hazretlerinin davası ilelebet baki kalacaktır. Hocaefendi ve onun öğretileri yüzyıllar boyunca nesilden nesile aktarılacaktır. Bu zulüm süreci tabiki geçicidir bize sabretmek düşer. İslam bugün öyle mücahitler istiyor ki hem dünyasını hem ahiretini yakacak... Bizi mehdimizin gölgesinde buluşturacak. Elbet zafer bizimdir. 40 yıldır bin bir zahmetle ilmek ilmek örülen hizmet hareketinin bir kendini bilmez tarafından yıkılacağını mı sanıyorsunuz. Bekleyin... 14 Ağustos'ta görüşmek üzere...' ifadeleri kullanıldı.

NEDEN 14 AĞUSTOS?

İlk olarak FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan Akif Mustafa Koçyiğit tarafından dikkat çekilen ve son olarak da kapatılan Mevlana Üniversitesi'nin sosyal medya hesabında tekrar gündeme getirilen 14 Ağustos tarihinin, Türk siyaseti için önemli bir dönüm noktası olduğu biliniyor. 3 Kasım 2002 seçimlerinde %34,63 oy oranıyla tek başına iktidar olan ve bu unvanını halen daha koruyan AK Parti'nin kuruluş tarihi, resmi olarak 14 Ağustos 2001 olarak biliniyor.

İŞTE O TWEETLER;