FETÖ'nün 15 Temmuz akşamı yaptığı darbe girişiminin ardında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla meydanlara inen Samsunlular 20. günde de alanları boş bırakmadı. 15 Temmuz akşamından bu yanan milletle birlikte nöbet tutan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz da Terme ve Samsun Cumhuriyet Meydanı'ndaki demokrasi nöbetlerine katıldı.

Terme'de büyük bir kalabalığın 20 gündür ilk günkü gibi demokrasi nöbeti tuttuğunu gören Başkan Yılmaz, katılımın yoğun olması karşısında hem duygulandı hem de mutluluğunu ifade etti. Kalabalığa hitap eden Başkan Yılmaz, "Ey küresel şer güçler ve onun FETÖ gibi yerli uşakları, milletimiz 7'den 70'e her gün meydanlarda. Asla amacınıza ulaşamayacak bizi bölemeyeceksiniz. Hani derler ya bir tükürükte boğuldular işte milletimiz onları bir tükürükte boğdu rezil oldular. Çünkü onlar rezil olmaya değer insanlar" dedi.

'Türk milleti eşkıyaların karşısında dimdik durdu'

Türk milletinin 15 Temmuz'da bir tarihe imza attığını da kaydeden Başkan Yılmaz, "Allah bize bir daha 15 Temmuz gibi bir kabus gecesini tekrar yaşatmasın. Bizim için kutsal olan peygamber ocağımızın içine sızarak bu milletin parasıyla alınan silahları millete doğrultular. Bu ne kadar büyük bir kahpelik. Utanç duyuyoruz o hainlerden ancak bu olay Türk milletinin demokrasi dersini tüm dünyaya gösterdi. Bir avuç eşkıyanın karşısına dikilen halk darbeye kalkışanlara hayır dur yapamazsın, benim demokratik hakkımın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın üzerinde bir güç tanımıyorum demiştir. Bu millet yeniden bir tarih yazdı. Milli birliğimizle tek yumruk olduk" ifadelerini kullandı.

Başkan Yılmaz Terme'ye meydan sözü verdi

Terme Meydanı'ndaki kalabalıktan etkilenen Samsun Valisi İbrahim Şahin ve Başkan Yılmaz, o anları ise kendi cep telefonlarından görüntüledi. Alanın kalabalığa dar geldiğini gören Başkan Yılmaz, Termelilere bir de meydan sözü verdi.

Milli irade nöbeti hatırası

Terme'deki demokrasi nöbetinin ardından Vali İbrahim Şahin ve Başkan Yılmaz, Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda nöbet tutan vatandaşlarla buluştu. Alana girişte İlkadım Gençlik Merkezi tarafından yaptırılan Milli İrade Nöbeti Hatırası yazısının önünde gençlerle fotoğraf çektiren Vali Şahin ve Başkan Yılmaz, daha sonra vatandaşlarla birlikte nöbetlerine devam ettiler.