Ticaret ve Sanayi Odası Fuar Kompleksinde düzenlenen bisiklet dağıtım törenine Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Gençlik ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer, Halk Sağlığı Müdürü Ahmet Barış, Belediye Başkan Yardımcıları Alper Zahir, Ahmet Yabacıoğlu, Zeki Gül ve Turhan Candan, AK Parti Çorum İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Yaşar Anaç ve öğrenciler katıldı.

Gençlerle birlikte gecikmiş bir sevinci yaşadıklarını dile getiren Belediye başkanı Muzaffer Külcü, '16 Temmuz Cumartesi günü sizlerle burada buluşmak üzere bisikletlerinizi hazırladık. Bayraklarınızı astık. Gerekli iletişimi sağladık ve evlerimize gittik. Sonrasında ne yazık ki bunu ertelemek zorunda kaldık. Ertelenmişte olsa bu sevincimizi, mutluluğumuzu yaşayabiliyoruz. Sizlerin huzurunuzda ay yıldızlı tişörtleri giymiş umudumuz, geleceğimizi, heyecanımız gençlerimizin huzurunda bütün milletimize geçmiş olsun. Çok acı bir akşam yaşadık. O gece 239 kardeşimizi şehit verdik. Onlar hakka yürüdüler. 2 binden fazla yaralı kardeşimiz var. Onlara da acil şifalar diliyorum. Devletimizin bekası için onlar gözlerini kırpmadan tankların topların üzerine yürüdüler. Onların o cesareti dik duruşu sayesinde bugün ülkemizde başımız dik yaşayabiliyoruz. Eğer o akşam farklı bir netice ortaya çıksaydı biz bugün bu programı yapıyor olamazdık' dedi.

15 Temmuz gecesinden bugüne kadar 79 milyonun dimdik ayakta olduğunu hatırlatan Başkan Külcü, 'Çanakkale ruhunu 15 Temmuz akşamı ve sonrasındaki süreçte yaşadık. Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'nda birçok cephede neler yaşanmışsa, nasıl bir duygu ve ruh bütünlüğü yaşanmışsa milletimiz geride bıraktığımız 20 gün içerisinde o coşkuyu ruh halini yaşıyor. Çanakkale'de dünyanın en güçlü orduları, en iyi imkanlarla bir araya geldi. Haç'ın Hilal'e savaşı gibi yedi düvel yan yana geldi o topraklara, ecdada saldırdılar. Bütün imkanlara rağmen iman galip geldi. O gün orada Hak'ka teslim olanlar, Allah'a teslim olanlar, bu vatana, toprağa, bayrağa sevdalı olanlar gözlerini kırpmadan canlarını verdiler. Bu topraklar bugün bize vatansa atalarımızın sayesinde' dedi.

Çanakka'le ruhunun canlı tutulması gerektiğini vurgulayarak anne ve babalardan çocuklarını iyi eğitmeleri noktasında çağrıda bulunan Başkan Külcü, 'Bu konuda hassas olduğunu biliyorum. Çanakkale ruhu üzerinde lütfen daha çok durun. Evlatlarımızın, yavrularımızın hem okul eğitimleriyle hem de onları zihin ve gönül dünyalarının inşasıyla lütfen daha çok ilgilenin. Gençler tarihi iyi öğrensinler. Yarınlarımızı, bizi millet yapan değerleri iyi öğrensinler. İyi öğrensinler ki onların kimsenin insafına terk etmek zorunda kalmayalım. Yoksa 15-20 gündür acı olayları bize bizim evlatlarımızın elleriyle yaşattılar. Sadece FETÖ terör örgütünü, ihanet şebekesini kast etmiyorum. Bugün FETÖ olur yarın başka şey olur. Onun için çocuklarımızın eğitimleriyle ilgilenin. Bizim değerlerimizle iyi birer olarak yetişsinler' diye konuştu.

Çorum Belediyesi olarak gençlerin en iyi şekilde geleceğe hazırlanmasına gayret ettiklerinin altını çizen Başkan Külcü, 'Yavrularımızın tamamına yakını gençlik merkezlerimizde eğitim çalışmalarına katılan yavrularımız. Çocuklarımız, gençlerimiz için ne yapsak azdır. Daha iyisini, daha güzelini daha fazlasını yapmak için gece-gündüz demeden çalışıyoruz. Ülkenin dört bir yanını kalkındırmanın, güzelleştirmenin telaşı ve gayretindeyiz. Bugüne kadar böyle oldu bundan sonra da böyle olacak. Yeter ki siz ülkemiz için milletimiz için, devletimiz için kendinizi geleceğe iyi hazırlayın' şeklinde konuştu.

Başkan Külcü, konuşmasının ardından diğer protokol üyeleriyle birlikte çocuklara bisikletlerini hediye etti. Bisiklet dağıtım töreninin ardından protokol üyeleri ve çocuklar bisikletleriyle şehir turu attı.