İnebolu ilçesine bağlı Korupınar köyü Çorbacı Mahallesi'nde 17 yaşındaki Z.D. akşam üzeri erkek kardeşi T.D.'yi evden gönderdi. Z.D. daha sonra evde bulunan av tüfeği ile kendini vurarak intihar etti. Kardeşi T.D., silah sesini duyarak eve gelmesiyle ablasını kanlar içinde yerde gördü. T.D., daha sonra bahçede bulunan annesi Emine D.'ye haber verdi. Eve gelen anne Emine D., sinir krizleri geçirdi. Anne ve kardeşin çığlıklarını duyan komşular 112 Acil Servise haber verdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri genç kızın hayatını kaybettiğini belirledi.

İlçe Jandarma Olay Yeri İnceleme ekipleri çalışma başlatırken, savcılık incelemesinin ardından genç kızın cenazesi Ankara Adli Tip Kurumu'na gönderildi.

Berdel ile evlendirileceği iddia edildi

17 yaşındaki genç kızın intihar haberi Korupınar köyünde herkesi üzdü. Z.D.'nin evinin önünde toplanan köylüler aileye taziyede bulundu. Z.D.'nin çevresiyle çok iyi anlaşan, çalışkan bir kişiliği olduğunu belirten köylüler, genç kızın berdel yoluyla evlendirileceğini söyledi. İddiaya göre Z.D., kardeşinin evleneceği kızın erkek kardeşiyle evlendirilecekti. Yılbaşında genç kızın 18 yaşını doldurmasıyla evlendirileceği öğrenilirken, Z.D.'nin bu evliliği istemediği iddia edildi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.