Ordu'nun yıllarca en önemli sorunlarından biri arasında gösterilen, vatandaşların protesto gösteri yaptığı, kamyonlarının çöp dökmemesi için çöplük girişinde nöbet beklediği günler geride kaldı.
Altınordu ilçesinde, 32 yıldan bu yana denizin hemen kenarına dökülen çöpü bir yılda çözen Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, ikinci yılda, Ünye Çimento ile yapılan anlaşmayla 19 ilçenin tamamının çöp sorununa neşter attı.

32 yıllık sorun bir yılda tarih oldu

Mahalli seçimler öncesi Altınordu ilçesini, şehrin en güzel yerinde, denizin hemen kenarına dökülen çöpü bir yılda çözeceğinin sözünü veren Başkan Yılmaz, 32 yıl sonra şehri çöp kokusundan ve çöp alanından kurtarmıştı. Ordu'nun 19 ilçesinde çöpü kökten çözecek ihale için geçtiğimiz hafta dev protokole imza attıklarını belirten Başkan Yılmaz, sadece Ordu'nun değil, bölge illerinin çöp sorununu da çözme noktasında hazır olduklarını söyledi.

8 ay sonra tüm ilçelerde çöp tarihe karışıyor

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, '34 milyon liralık yatırımla Ordumuzun 19 ilçesinin çöpünün 8 ay sonra nihayete ereceği çöp meselesinin tamamen çözüleceği ihaleyi yapıp ünye çimento ile anlaşmıştık. Çöp önceden milletin başının belasıydı ama şimdi Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı organizasyonla çöpün tonunu 5 liraya satmak suretiyle bu işten hem gelir hem de enerji üretecek alt yapıyı oluşturduk' diye konuştu.

Ünye Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş, içerisinde kalorifik değeri olan evsel atıklar, atıklardan türetilmiş yakıt (ATY) haline getirilerek yakıt olarak kullanılacak. Bu şekilde atıklar, bir taraftan bertaraf edilecek, diğer taraftan da çöp sorununa çevreci bir çözüm bulunacak.