Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, daha önce yapılan bir operasyonda yurt dışına kaçan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi Kemal E.'ye 500 bin doların Adana'daki döviz bürosundan İstanbul'daki bir döviz bürosuna parça parça nakil edileceği ihbarını aldı. Polis ihbar üzerine harekete geçerek söz konusu döviz bürosunda 100 bin dolar gönderilmek isterken iddiaya göre Serkan G. ile İsmail B.'yi gözaltına aldı.

Döviz bürosu sahibi ve çalışanlarının da bilgi sahibi olarak ifadesine başvurdu. Polis araştırmayı derinleştirdiğinde iddiaya göre Kemal E. ile irtibatlı olan onun parasal konudaki bütün işlemleri yapan Betül K. (36) isimli bir kadın olduğunu belirledi. Polis bu tespit üzerine kadını bulmak için çalışma başlattı. Yapılan çalışmada kadının Niğde'de bir yaylada olduğu öğrenilerek buraya da operasyon yapıldı.

Operasyonda kadın gözaltına alınırken, evde ve banka hesaplarında kadının 400 bin dolar olduğu ortaya çıktı. Kadın zanlı da sorgulanmak üzere emniyete getirildi. Zanlıların ilk sorgularının ardından iddiaya göre Betül K.'nin Kemal E.'nin kuryeliğini yaptığı, Serkan G. ile İsmail B.'yi döviz bürosuna 100 bin doları yatırmak için gönderdiği öğrenildi. 3 zanlı adli tıp birimine getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi. Zanlılar daha sonra sorgulanmak üzere yeniden emniyete götürüldü.