Samsunspor yönetimi ile eski Başkan Kazım Yılmaz arasındaki polemik her geçen gün farklı bir boyut alıyor.

İlk olarak 2 Ağustos'ta yönetimin, eski Başkan Kazım Yılmaz'ın söz vermesine rağmen temlikleri yönetime devretmediği ve bu yüzden puan silinmesi ve küme düşürülme cezalarının alınacağı yönünde açıklaması gündeme bomba gibi düşmüştü.

Bu açıklamanın ardından ise Kazım Yılmaz, 4 Ağustos'ta yerel gazetelere ilan vererek, "Samsunspor yönetimi ile ortak dostlarımız vasıtasıyla bir araya gelip onların önerisi doğrultusunda tarafıma 7 milyon lira ödenerek, temlikleri kulübe devretmem konusunu bana ilettiler. Ben de değerlendirip kabul ettim. Ancak yine onların belirlediği tarihe kadar bu para hesabıma yatmamıştır. Bu para hesabıma yatırıldı da ben mi devretmedim. Şahsımı hedef göstererek yapılan bu açıklamayı esefle kınıyorum" açıklamasında bulunmuştu.

BORÇ ÖDENİYOR AMA ARTIYOR

Yılmaz'ın bu açıklamalar sıcaklığını korurken, Samsunspor yönetimi dün yeni bir açıklama yayınladı ve büyük bir iddia ortaya attı. Açıklamada, "Kulübümüzü bu duruma getirenlerden ismini en yukarıda sayabileceğimiz Kazım Yılmaz yaptığımız açıklamayı tehdit, zorlama ve hedef gösterme olarak algılamıştır. Öncelikle böyle bir algı oluşmuşsa, bundan duyduğumuz üzüntüyü belirtmek isteriz. Söz konusu süreci, sırasıyla kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz. Kazım Yılmaz küme düştüğümüz 2011-2012 sezonunda kulübü devrederken, 14 milyon lira alacağı olduğunu ifade etmiş, bu alacaklar kulüp kayıtlarına bir kısmı avro olarak işlenmiştir. Son dört yılda Kazım Yılmaz'a TFF üzerinden koydurmuş olduğu temlikler ile 5 milyon 750 bin Lira ödenmiştir. Buna rağmen bugün hala Kazım Yılmaz'a 16 milyon Lira borcumuz bulunmaktadır ve kulübümüzün en büyük borcu Kazım Yılmaz'adır" denildi.

TEMLİKLERİ BANKAYA VERMİŞ

Açıklama şöyle devam etti: "Bu sorunu köklü bir şekilde çözmek için nakit olarak tek seferde 7 milyon lira ödeme yapıp, Kazım Yılmaz'a alacaklarının tümünden vazgeçme teklifi yapılmıştır. Kazım Yılmaz'a öneriyi kendisine ileten ortak dostların da katkısıyla öneriyi kabul etmiş ve devamında kendisiyle ön protokol imzalanmıştır. Bu süreç devam ederken Kazım Yılmaz'ın kulübümüze ait temlikleri bir bankaya devrettiği ortaya çıkmıştır. Bu durumda yapılan ön anlaşma geçersiz hale gelmiştir. İşlemin gerçekleşmesi için bankanın onay vermesi ya da bankadan temliklerin geri alınmasının gerektiği avukatlar tarafından Kazım Yılmaz'a iletilmiştir. Kazım Yılmaz'a bu bilgi ulaştığı teyit edildikten sonra, Yılmaz bu öneriye de yanaşmamış ve iletişimi koparmıştır. Kendisine de bu süreçte hiçbir kanaldan ulaşmak mümkün olmamıştır. Kazım Yılmaz 31 Temmuz 2016'ta gönderdiği bir SMS mesajı ile anlaşmadan çaydığını bildirmiştir."

BAHIA İÇİN ALINAN PARA NE OLDU?

"Kazım Yılmaz, görev yaptığımız süre içerisinde yönetim kurulumuza TFF'de bulunan bazı temliklerini erteleyerek destek vermiş ancak ertelediği her temlik karşılığında kendisine avro üzerinden yeni temlikler verilmiştir. Kazım Yılmaz'ın gazetelerdeki ilanında bahsi geçen Bahia konusuna da açıklık getirmek isteriz. Bahia, Kazım Yılmaz döneminde 2 yıl için transfer edilmiş ancak birinci yılın sonunda gönderilmiş bir futbolcudur. Bugün itibariyle kendisine 1 milyon 400 bin avro ( 4 Milyon 838 Bin Lira) borç bulunmaktadır. Yabancı futbolcu alacaklıları içerisinde en yüksekli rakama sahip futbolcudur. Bu oyuncu ile anlaşma zemini oluşturulmuş peşinat için gereken 150 bin dolar, Yılmaz'dan aynı miktarda temlik karşılığında temin edilmiştir. Ancak oyuncunun avukatları tarafından sözleşmeye kabul etilmesi güç şartlar konulmak istendiği için o günün şartlarında anlaşma yapılmamıştır. Kazım Yılmaz'dan alınan 150 bin dolar ise yönetim kurulu karar defteri ve kulüp muhasebe kayıtlarında da görüleceği gibi başka futbolcu borçlarına kullanılmıştır. Bu konuda arzu eden ilgililerle bu belgeleri her zaman paylaşmaya hazırız."