AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Samsun Milletvekili Çiğdem Karasalan, Afyonkarahisar'da düzenlenen 'AK Parti 24. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda, 5. Olağan Büyük Kongre'de kurulan Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı'nın görev ve sorumlulukları konusunda Başbakan Ahmet Davutoğlu ve milletvekillerine sunum yaptı.

Karaaslan, sadece AK Parti için değil Türkiye için 3 Kasım 2002'nin çok önemli bir tarih olduğunu, bu tarihte her alanda bir çok temel sorunların derinleştiği bir ülkeyi devraldıklarını belirterek, ''AK Parti hükümetleri çevre, şehir ve kültür konularında bugüne kadar kangren olmuş bir çok sorunu çözmeyi başarmıştır'' diye konuştu.

HEDEFLERİNİ ANLATTI
5. Olağan Büyük Kongre'nin ardından yapılan ilk Merkez Karar ve Yönetim Kurulu toplantısında Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı'na getirilerek Merkez Yürütme Kurulu'na görevlendirildiğni hatırlatan Karaaslan, ''Göreve gelir gelmez yeni kurulan birimimizle ilgili çalışmalara başladık. Yapılması gereken iş ve işlemler konusunda bir yol haritası hazırlayarak, hedeflerimizi belirledik" ifadelerini kullandı.
Şehircilik konusuna değinen Karaaslan şunları söyledi: ''Ülkemizde plansız, denetimsiz, altyapısız, çarpık son belkide 40 yılda nüfusu kontrolsüz bir hızla artmış şehirler var. Yapacağımız çalışmalarla şehirlerimizin bu güne kadar çok sorulmamış sorulara cevap bulacak nitelikte değerlendirmeyi ve disiplinlerarası bir ekiple birlikte tabiri caizse şehirlerimizin yaşam kalitesini ölçen ihtiyaçlarını, tehditlerini ve potansiyellerini anlamaya yönelik bir çalışmayı öncelikli olarak gerçekleştirmeyi hedefliyoruz.''

ŞEHİRLER KİMLİKLERİNİ KORUYACAK
Çevre ve kültür alanındaki hedeflerinden bahseden Karaaslan, ''İlgili bakanlıklarla yapılacak çalışmalar hayata geçirilmeye başlandı. Çevre konusunda farkındalık oluşturmaya yönelik proje ve kampanyalara imza atmayı hedefliyoruz. Şehirlerimizin mevcut kimliklerini koruyacak ve bu yolla şehirlerimizi küresel ölçekte söz sahibi yapacak politikaları geliştirmeyi de ayrıca hedefliyoruz'' diye konuştu.
Karaaslan konuşmasının sonunda bu alanlarda yapılacak olan çalışmalara fikir, katkı ve önerilere açık olduklarını ifade etti.