Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı Beyaz Show'un yapımcısı ile ünlü sunucu Beyazıt Öztürk ve programda konuşan Ayşe Çelik hakkında soruşturma başlattı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Kanal D'de yayınlanan 'Beyaz Show'a telefonla bağlanan ve öğretmen olduğunu söyleyen Ayşe Çelik'in doğu illerinde devam eden terör operasyonlarını eleştiren sözleri nedeniyle öğretmen Çelik, Beyazıt Öztürk ve program sorumlusu hakkında terör örgütü propagandası yapmak suçundan soruşturma başlattı.

Kanal D'de 8 Ocak 2016'da yayınlanan Beyazıt Öztürk'ün sunduğu Beyaz Show programına canlı yayında telefonla bağlanan ve öğretmen olduğunu belirten Ayşe Çelik, doğudaki olaylarla ilgili bir konuşma yaptı.
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekili İdris Kurt, programa katılan Ayşe Çelik'in güvenlik güçleri tarafından annelerin ve çocukların öldürüldüğü yolunda beyanlarda bulunarak terör örgütü propagandası yaptığı, program sunucusunun konuşmayı alkışlattırdığı ve program sorumlusunun da yayını kesmeyerek bu olaya zemin hazırladığı ve propagandanın devam ettirilmesine izin verdiği gerekçesiyle Beyazıt Öztürk, program sunucusu ve Ayşe Çelik hakkında terör örgütü propagandası yapmak suçundan soruşturma başlattı.


Savcılık, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan Ayşe Çelik'le ilgili başlatılan soruşturma dosyasını ve Kanal D'den programın CD'sini talep etti.