TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun müjdesiyle, emekli ve dar gelirli vatandaşları ortalama 250 lira taksitle yuva sahibi yapmak için faaliyetlerini hızlandırdıklarını söyledi.

"Emekliye İkinci Bahar Projesi" kapsamında 17 ilde talep topladıklarını belirten Turan, "İlk aşamada inşa edilecek toplam 4 bin 340 konut için 51 bin 800 başvuru aldık. Hiç konut sahibi olmayan emekli vatandaşlarımızı, kurayla konut sahibi yapmış olacağız" dedi.

TALEP TOPLANACAK
Turan, proje çerçevesinde diğer şehirlerde de arazi üretme çalışmaları yaptıklarını dile getirdi. Bu iller hakkında bilgi veren Turan, şöyle konuştu: "Şimdi 7 vilayette daha arazi ürettik, proje çalışmasını yapıyoruz. Onlar için de talep toplayacağız. Adana Sarıçam, Aksaray merkez, Eskişehir Tepebaşı, Hatay Reyhanlı, Kahramanmaraş Türkoğlu, Kayseri Mimar Sinan ve Kütahya Tavşanlı'da yapılacak 2 bin 705 konut için emeklilerden talepler toplanacak. Her ay talebin olduğu yerlerdeki ihtiyaçları karşılayacağız. Anadolu'nun birçok şehrinde, arazi üretmekte zorlandığımız birkaç vilayetimiz hariç, emekli vatandaşlarımızın taleplerine karşılık verecek bir çalışma içindeyiz."
Turan, farklı illerdeki 62 emekli derneğiyle özel projeler üretmek için görüşmelerin sürdüğünü vurguladı.

KONUT YAPMAYA DEVAM
Batman'da yaşayan emeklilere bin 472 konutun teslim edildiğini anlatan Turan, Ankara'nın Mamak ilçesi Gülseren Mahallesi'nde inşa edilen 952 konutta da emekliler için yüzde 25 kontenjan ayırdıklarını ifade etti. Bu konutların kura çekilişinin geçen ay gerçekleştirildiğini belirten Turan, şunları kaydetti: "Konutlarımızı en kısa sürede vatandaşlarımıza teslim edeceğiz. Toplu Konut İdaresi, emekli vatandaşlar, turizm çalışanı, sanayide çalışan alt gelir grubundaki vatandaşlar için ümit kaynağıdır. Antalya'da turizm sektöründe çalışan, alt gelir grubundaki kardeşlerimiz için 7-8 bin konut planlamamız var. karaman'da Organize Sanayi Bölgesi'nde çalışan işçi kardeşlerimiz için 428 konut inşa ediyoruz. Yine bu bölgede emekli vatandaşlarımız için 700 konutluk bir projemiz var. TOKİ olarak dar gelirli, konut sahibi olamayan vatandaşlarımızı konut sahibi yapmaya devam edeceğiz."