Samsunlu gazeteciler '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde Atatürk Anıtı'na çelenk koyup, vefat etmiş meslektaşlarının mezarlarını ziyaret etti.

Daha sonra ise panelde bir araya gelerek sorunlarını tartıştı.
Samsun Gazeteciler Cemiyeti tarafından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla düzenlenen "Basının Sorunları - Çözüm Önerileri" konulu panel, Haber Gazetesi Köşe Yazarı, Gazeteci-Yazar Osman Kara moderatörlüğünde gerçekleştirildi.
Lovelet AVM Cinejoy Sinemaları'nda düzenlenen panelde, OMÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nurdan Öncel Taşkıran "Yüksek Öğretimde Gazetecilik ve Eğitim Sorunları", Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Radyo-TV Öğretmeni Filiz Turunç "Televizyon ve Radyo Gazeteciliği", Gazeteci Cemil Baskın "Tekelleşen Medya ve Basın Özgürlüğü", yine Gazeteci Erdal Bozkurt "İnternet Medyası ve Olmayan Yasası", son olarak da Gazeteci Resul Akçay "Spor Basınının Dünü Bugünü" konularında panelist olarak yer aldı.

GAZETECİLİK DİK DURMAKTIR
Panel öncesi konuşan Samsun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Yazıcı, cemiyetin 20'nci kuruluş yıldönümünü kutladıklarını ifade etti. Gazeteciliğin sadece bir meslek değil, aynı zamanda bir yaşam biçimi olduğunu ifade eden Yazıcı, "Bugün burada gündeme getirmeye çalıştığımız 'basının sorunları' aslında hep var oldu, bundan sonra da olmaya devam edecektir. Çünkü bu tanımlamaya göre 'basın' demek, başlı başına bir sorun demektir. Soran, sorgulayan, kamuoyu oluşturan, etliye-sütlüye karışan basın nasıl sorun olmasın?" diye konuştu.

SORUNLAR DAİMA OLDU
Panelin Moderatörlüğünü yapan Haber Gazetesi Köşe Yazarı, Gazeteci-Yazar Osman Kara ise, "İlk gazetenin çıktığı 1631'den bizim ilk gazetemiz Takvim-i Vekayi'nin çıktığı 1831'e kadar iki asır fark var. Matbaa geç gelmiştir. O günden bugüne basının daima sorunları oldu. Hükümetle sorunları oldu, kendisinde sorunlar oldu, okuyucu ile sorunlar oldu. Ama sorunlar korkulacak bir şey değil. Sorunla yüzleşmek, yeni sorunlara hazır olmak gerekir. Yazılı basın, önce radyo ile karşılaştı, daha sonra televizyon tehdidi ortaya çıktı. Şimdi ise bir başka medya şekli internet medyası ile karşı karşıyayız. Bunlardaki sorunları çözdüğümüz gün teknolojik gelişmeler yeni başka sorunlarla da karşılaşacağız" ifadelerini kullandı.

BİZLER İÇİN ÇOK ÖNEMLİ
YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu da, "Basınımızın bu özel gününde yanında yer almak bizler için oldukça önemli. Yönetim modelimizi, tüm paydaşlarımızla her türlü projeyi yapabilecek şekilde oluşturduk. Sporla alakalı projeler oluşturduk. İşbirliğimizin en üst noktada devam etmesini diliyorum. Basın çalışanlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum" diye konuştu.

PANELE GENİŞ KATILIM
Panelin ardından panelistlere teşekkür belgeleri takdim edildi. Panele OMÜ Rektörü Hüseyin Akan, Basın Yayın Enformasyon İl Müdürü Tahsin Bayar, Valilik Basın Müdürü Fatma Dursun Atalay, Memur Sen Samsun Şube Başkanı Necdet Güneysu, Yepaş Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, gazeteciler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Ardından katılımcılar akşam yemeğinde bir araya geldi. Yemek sonrası ise Ertuğrul 1890 isimli Türk- Japon ortak yapımı film seyredildi.

Barış BUDANOĞLU