Karadeniz'de yaşanan terör olaylarını fındık toplama mevsiminin başlaması ile Doğu ve Güneydoğu'dan bir çok işçinin bölgede çalıştırılmasına bağlayan Samsun İli Fakirleri Koruma Derneği Başkanı Adem Vural, tedbir olarak fındık toplamada Türkmenlerin çalıştırılmasının doğru olacağını söyledi.

Vural, 'Doğu ve Güneydoğu'dan gelen vatandaşların savcılıktan iyi hal kağıdı alınması zorunlu kılınmalıdır. Oradan gelenlerin birinci derece yakınları teröre bulaşmışsa bizim güvenliğimiz için geri gönderilmesi çok önemlidir. Ucuz adam çalıştırmak için ülkeye zarar vermeyelim' dedi.

YER TESPİTİ YAPIYORLAR
Vural, açıklamasında şunları söyledi: 'Karadeniz'in geçim kaynağı olan fındık mevsimi başlamıştır. Her yıl olduğu gibi Doğu ve Güneydoğu Anadolu'dan fındık toplamak için akın akın insanlar geliyor. Tabii ki herkes doğal olarak rızkını arayacak fakat son zamanlarda Ordu, Giresun, Trabzon illerinin kırsal alanlarında yaşanan terör olaylarında şehitler verdik. Bu terör olaylarının Doğu'dan gelen ve bu bölgede yer tespiti yapan bazı kişiler tarafından gerçekleştirildiğini düşünüyorum. Bu gibi terör olaylarına bulaşmış kişilerin bölgemizde çalıştırılması doğru değildir."

GEÇEN YIL 400 TÜRKMEN ÇALIŞTI
Geçen yıl da aynı çağırıyı yaptıklarını belirten Vural, "Gelin fındığı Halep ve Irak'tan gelen Türkmen kardeşlerimize toplatalım. Yevmiyelerini ona göre verelim, geçen yıl bu konuda ileri derecede başarı sağladık ve yaklaşık 400 kişi fındık topladı. Elbette Doğu ve Güneydoğu bölgelerinden gelen vatandaşlarımıza karşı bir art niyetimiz yok fakat terör olaylarına tedbir alınmalıdır' ifadelerini kullandı.

Bayram OK, Tayfur KARA