Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ünye'nin ardından Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda demokrasi nöbetinde halka hitap etti.

Samsun Valisi İbrahim Şahin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, AK Parti Milletvekilleri Ahmet Demircan, Fuat Köktaş, Orhan Kırcalı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel'in de katıldığı demokrasi nöbetinde binlerce vatandaşa seslenen Kurtulmuş, darbe girişimi ve FETÖ Başı Gülen hakkında açıklamalarda bulundu.

Terör Örgütü Başı Fetullah Gülen'in örgütünün yapısını Hasan Sabbah'ın örgütünün yapısına benzeten Başbakan Yardımcısı AK Parti Ordu Milletvekili Numan Kurtulmuş, 'Kırkayağın 40 ayağını da temizleyin diyorlar. Bu darbe teşebbüsünün içerisinde, yanında, kenarında olan, FETÖ örgütüyle herhangi bir şekilde irtibatı olan, iltisakı, bağlantısı, sempatisi olan herkesten hesap soracağız. Herkesin burnundan fitil fitil getireceğiz. Yok öyle yağma. 15 senedir Pensilvanya'da pamuklar içerisinde yaşayacaksın. El bebek gül bebek, istediğin önünde istemediğin arkanda olacak. Bu millete karşı tuzak kuracaksın. Askeri okullardan soru çalacak, sözüm ona çete elemanlarını general yapacaksın, albay, yarbay yapacaksın. Yok öyle şey. Çaldığın sorularla yerleştirdiğin adamları, devletin kilit noktalarına getireceksin. Gizli kapaklı bir mason teşkilatı gibi, bir Hasan Sabbah örgütü gibi kendini gizleyerek her yere sızacaksın. Ondan sonra da bu millete tuzak kuracak, ihanet edecek, vatanı satacak, ülkenin insanlarını şehit edeceksin. Kolay değil, bu hesap öyle kolay kapanmayacak. Bu milletin ahını bunlardan alacağız ve bu ülkeyi bunlardan temizleyeceğiz' diye konuştu.

'ABD ya meczup ya da 79 milyon Türk milleti diyecek'

ABD'nin bir seçim yapmak zorunda olduğunu vurgulayan Numan Kurtulmuş, 'Bunlara en ağır cezaları vereceğiz. Milletin gazabından çıkmak mümkün değil. Allah'ın gazabından kaçmaları mümkün değil. ABD'yi yıkmaya çalışan bir örgüt lideri Türkiye'ye gelse. Bu bir Papaz olsa, Türkiye'de 15 sene kalsa. Çankaya'da ya da İstanbul'da lüks bir semtte buna bir villa tahsis etsek. El bebek gül bebek beslesek. Ne hissederler? Bunlar, dünyayı başımıza yıkmaya çalışırlar. Onlar ne hissederse, biz de aynı şeyi hissediyoruz. Türkiye artık Amerika ile şu karar noktasındadır. Ya 1 tane kendisini mehdi zanneden meczup ve onun çeteleri, katilleri ya da 79 milyon Türk milleti. Tercihi yapacak olan Amerikalılardır' şeklinde konuştu.

'7 Ağustos'ta milyonlarca kurmay meydan üniversitelerinden mezun olacak'

Demokrasi nöbetlerinin yapıldığı meydanları medrese ve kurmay akademilerine benzeten Kurtulmuş, 'Bu meydanlar Demokrasi Meydanı. Bu meydanlar aynı zamanda bir üniversite. Bu meydanlar aynı zamanda bir akademi. Bu meydanlarda, milyonlarca kurmay 3 haftadır gelip eğitim aldı. Şimdi 7 Ağustos'ta mezun oluyoruz. Dünyanın en şerefli üniversitesinden mezun oluyoruz. Dünyanın en güçlü kurmay akademisinden mezun oluyoruz. Bu üniversitede birlik beraberliği, ihaneti, kula kulluk olmadığını, kula kul olan müptezelleri, bayrak sevgisini, bayrağı değersizleştiren şerefsizleri, şerefli orduya sahip çıkanları görürken bir taraftan da milyonları gördük. Bir taraftan ya Allah demenin ne demek olduğunu gördük. Bir taraftan da Allah diyerek Müslümanları kandırmanın ne büyük bir ihanet olduğunu gördük. Bir taraftan vatan sevgisini görürken bir taraftan da vatansız satılmışları gördük. Ben bir üniversite hocası olarak söylüyorum. Bu dersi dünyanın hiçbir yerinde vermiyorlar. Bu dersi Türkiye'nin bütün meydanlarında gördük. Okulunuz mübarek, diplomanız hayırlı olsun' ifadelerini kullandı.

Kurtulmuş'un konuşmasından önce ve sonrasında Grup Tillo üyeleri ilahi dinletileri sundular.