AK Partili eski Bakanlar Cemil Çiçek, Abdülkadir Aksu, Bülent Arınç ve Vecdi Gönül'ün Cemaat'e çalıştığını ifade eden Nurettin Veren, "2008-2009 döneminde gidip bunlarla yüz yüze konuştum ama ben dinlemediler" dedi. Fethullah Gülen ile birlikte geçirdiği zamanlarda Gülen'in çocukları dövdüğünü ve kızdığı isimleri falakaya yatırdığını anlattı: Fethullah Gülen'le beraber FEM Dershanesi Genel Müdürü'nü falakaya yatırdık.

CNN Türk'te Didem Arslan Yılmaz'ın konuğu olan Nurettin Veren, Fethullah Gülen ve Cemaat'e ilişkin önemli bilgiler verdi.

TBMM'DEKİ CEMAATÇİLER

Didem Arslan Yılmaz'ın TBMM'deki Cemaatçileri sorması üzerine Nurettin Veren, AK Parti'li eski Bakanlar Cemil Çiçek, Abdülkadir Aksu, Bülent Arınç ve Vecdi Gönül'ün Cemaat'e çalıştığını açıkladı. Didem Arslan Yılmaz'ın "Bu isimler programa bağlanabilir, çünkü bu çok ciddi bir iddia" demesi üzerine ise Nurettin Veren, "Ben gerçek neyse onu söylüyorum. Şimdi çıkıp yanılmışız diyebilirler tabi ama 2008-2009 döneminde gidip bunlarla yüz yüze konuştum ben, dinlemediler" diye konuştu.

"MERAL AKŞENER'İ CEMAAT TAVSİYE ETTİ" İDDİASI

Veren, 1995 yılında ilk defa milletvekili olan, 8 Kasım 1996 – 30 Haziran 1997 döneminde kısa süre bakanlık yapan Meral Akşener'in 1993 yılında kendisinin Çiller'e tavsiyesi üzerine bakan yapıldığını iddia etti. Veren, Akşener'in kendisine gönderdiği, üzerinde tarih olmayan bir mektubu da programda gösterdi.