Aynı anda İstanbul Yenikapı'da düzenlenecek Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nin de meydana konulan dev ekran vasıtasıyla Samsunlular tarafından izleneceğini kaydeden Bakan Kılıç, '15 Temmuz gecesi meydanlara, sokaklara gelerek hiç ara vermeden demokrasiye sahip çıkan tüm Samsunlu hemşerilerime minnettarım. Yenikapı Meydanı'nda ve tüm Türkiye'deki meydanlarda milli birliğimizi ve beraberliğimizi haykıracağız' dedi.

Pazar günü Türkiye genelinde düzenlenecek Demokrasi ve Şehitler Mitinglerinin önemine dikkat çeken Bakan Çağatay Kılıç, "15 Temmuz'da hain FETÖ terör örgütünün yapmaya çalıştığı kanlı bir darbe girişimi yaşadık. Bunu milletçe bertaraf ettik. Türkiye'nin her tarafında Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimini protesto eden vatandaşlarımızın günlerdir sürdürdükleri demokrasi nöbetlerini taçlandırmak için İstanbul Yenikapı'da 7 Ağustos'ta 'Demokrasi ve Şehitler Mitingi' düzenlenecek. Bu mitinge Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız, CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Sayın Bahçeli de katılıyor. Partiler üstü güzel bir beraberlik var. Yenikapı Meydanı'nda ve tüm Türkiye'deki meydanlarda milli birliğimizi ve beraberliğimizi haykıracağız' diye konuştu.

Yenikapı'da düzenlenecek mitingin, aynı anda Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenecek miting esnasında dev ekran üzerinden Samsunlulara da yansıtılacağını ifade eden Bakan Çağatay Kılıç şöyle konuştu: '15 Temmuz gecesi meydanlara, sokaklara gelerek bugüne kadar ara vermeden demokrasiye sahip çıkan tüm Samsunlu hemşerilerime minnettarım, buradan hepsine teşekkür ediyorum. Pazar günü Cumhuriyet Meydanı'nda düzenleyeceğimiz mitinge herkesi davet ediyorum. Samsunlu hemşehrilerimin meydanda coşkulu bir kalabalık oluşturacağına inanıyorum. 15 Temmuz gecesi Samsunluların gösterdiği kararlılığı bütün dünya gördü. Bu mücadelede milletimizin gücünü arkamızda hissediyoruz. Dolayısıyla bu anlamda tüm siyasi partilerimize de teşekkür ediyorum. Ama en büyük dersi milletimiz dünyaya vermiştir. O da demokrasi ve hukuk dersidir. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımızın talimatları doğrultusunda biz bu yolda hiçbir şekilde taviz vermeden yürüyeceğiz. Eş zamanlı Samsun'un da aralarında bulunduğu 80 ilimizde ve Yenikapı'da düzenlenecek mitingimizde vatandaşlarımız bir kez daha dünyaya birlik, beraberlik ve demokrasi mesajı verecek. 7 Ağustos, Türk siyaseti için önemli bir tarih olarak anılacaktır."