Samsun'da demokrasi nöbetinin 22. gecesi 'Ortağız bir namusa' adlı albümüyle tüm Türkiye'ye sesini duyuran Grup Tillo'nun sevilen eserleri ve Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un katılımıyla her gece olduğu gibi coşkuyla geçti.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz FETÖ'nün darbe girişiminin 22. gecesinde de Cumhuriyet Meydanı'nda demokrasi nöbeti tuttu. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un da katıldığı 22. demokrasi gecesinde binlerce Samsunlu Türk bayraklarıyla nöbete devam etti.

Başkan Yılmaz her gece geç saatlere kadar demokrasi nöbeti tutmaya alıştıklarını belirterek, 'O kadar alıştık ki demokrasi nöbetlerine Cumhurbaşkanımız 'Yeter artık. Nöbeti sonlandırabilirsiniz' dese bile yine meydanlara akın edeceğiz. Burada genci yaşlısı tüm vatandaşlarımız ile gece boyunca birlikte vakit geçiyoruz. FETÖ'nün Türk tarihine kara bir leke sürmek istediği bu darbe girişimi Türk milletinin ülkesi için nasıl birlik olduğunu tüm dünyaya gösterdi. Bu birliktelik hainlerin bu kahpece girişiminden daha önemli bir olay olarak tarihe geçecek. Gelecek nesillere örnek olacak' diye konuştu.

Darbe girişiminde iyi ile kötünün ayırt edilmesinin kolaylaştığını da sözlerine ekleyen Başkan Yılmaz şöyle konuştu: 'Bu girişim iyi ile kötüyü ayırt etme konusunda çok yararlı oldu aslında. Hainlerin temizlenmesini kolaylaştırdı. Devletin içine sızan FETÖ'cülerin kendini belli etmesini sağladı. Devletimizin yapacağı çalışmaların ardından ülkemizin başına böyle bir bela bir daha asla musallat olmayacaktır. Cumhurbaşkanımızın devletin tüm kurumlarının hainlerle mücadele çalışmalarını hassasiyetle takip ettiğine inanıyorum. Devletin içinde bir tane bile hain kalmayana kadar mücadele edilecektir. Biz tuttuğumuz nöbetlerle, yaptığımız açıklamalarla Türk milleti olarak sadece onlara değil tüm dünyaya ders verdik. Şimdi sıra yargının vereceği cezalara geldi. Ülkesinin gelişmesini değil gerilemesini isteyen vatan hainlerine gereken cezanın verileceğine hepiniz emin olabilirsiniz.'