FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişminin ardından gündüzleri Meclis'teki görevlerini yerine getiren, geceleri ise meydanlardaki demokrasi nöbetlerine katılan AK Parti Samsun Milletvekili Av. Orhan Kırcalı, yaraların sarıldığını söyledi.

DEMOKRASİMİZ İPTEN ALINDI
15 Temmuz gecesi milletin iradesi sayesinde ülkenin bir facianın eşiğinden döndüğünü ifade eden Kırcalı, "Bunlar milletimizin parasıyla alınmış silahlarla milletimizi vurmuşlardır. Bütün bu kirli yapıyı, bu terörist yapıyı kurumlarımızdan temizlemek zorundayız. Eğer temizleyemezsek bunun bedelini ülke ve millet olarak çok ağır öderiz. Bunun için ne gerekiyorsa yapılıyor ve yapmaya da devam edeceğiz. Bu hain cani tiplere, bu haşhaşilere milletimiz dik duruşuyla cevabını verdi. Bu kahraman Türk milleti tarihte olduğu gibi bir kez daha kahramanlığını gösterip demokrasimizi ipten almıştır. Bu dayanışmamız ve bu dik duruşumuz devam edecektir. Bunların devletimizi bölmelerine izin vermeyeceğiz" dedi.

EN AĞIR ŞEKİLDE HESAP VERECEKLER
Milletin üzerine düşeni yaptını, şimdi hesap sorma zamanı olduğunu vurgulayan Kırcalı, 'Devletimizi milleti adına bu hainlerden en ağır şekilde hesap soracaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Şuanda bu ihanet girişiminin içinde yer alan, gerek güvenlik güçlerimizin, gerek devlet kurumlarımızın ve sivil hayatın içine sızmış olanların temizlenmesi devam etmektedir" diye konuştu.

Kırcalı, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 'Hükümetimiz ilk olarak FETÖ/PDY hain silahlı darbe teşebbüsünde şehit olan vatandaşlarımızın ailelerinin kederlerini hafifletmek ve yaralılarımızın acılarına ortak olmak için şehit ve gazilerimize tanınan bütün hakları tanımış ve tüm imkanları da seferber etmiştir. Akabinde de aldığımız yaraları bir bir sarmaya başladık. Bir yandan bu hainlerden hesap sorarken bir yandan da hızlı bir şekilde yaralarımızı sarıyoruz.'

Ümit CEYLAN