Samsun'un Vezirköprü ilçesinde demokrasinin son nöbeti yine görkemli geçti.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki son demokrasi nöbetine AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, İlçe Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, AK Parti İlçe Başkanı Halil İbrahim Doğan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdulkadir Fişekçi ve binlerce Vezirköprülü katıldı. Programın sunumu AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Altunay tarafından yapıldı.

"Türk milleti destan yazmıştır''

15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili anı defterini yazan AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt yaptığı konuşmada, demokrasi nöbeti tutulan meydanların dostluklara, kardeşliklere, birlik ve beraberliklere sahne olduğunu, 15 Temmuz gecesi milletin bağımsızlığına ve geleceğine kastedildiğini, Türk milletinin bağımsızlığına ve geleceğine sahip çıkarak, vatan hainlerine nasıl meydan okunacağının dünyada görülmemiş bir örneğini sergilediğini belirtti. 15 Temmuz'da dünyayı şaşırtan bir olaya imza atan milletin destan yazdığına vurgu yapan Kurt, ülkeye bu millete zarar vermek isteyenlerin artık aynı cesareti gösteremeyeceklerini, tanka, topa, silaha nasıl meydan okunacağı konusunda dünyaya örnek olunduğunu ifade etti. Büyük bir badire atlatıldığına dikkat çeken Kurt, herkesin daha çok çalışması gerektiğinin altını çizdi.

Doğan: "Vezirköprü vatanına ve demokrasisine Sahip çıkmıştır"
AK Parti İlçe Başkanı Halil İbrahim Doğan ilk günden beri aynı heyecan ve samimiyetle demokrasi nöbeti tutan tüm Vezirköprülülere teşekkür ederek, ilçe halkının ülkesine, milletine ve demokrasisine sahip çıkmanın en anlamlı örneklerini sergilediklerini belirtti.

Demokrasi nöbetlerinde maddi manevi katkısı olan herkese teşekkür eden Doğan, Vezirköprü'nün gönül köprüsü olduğunu, belediye başkanından kaymakamına, imamından öğretmenine, esnafından çiftçisine herkesin bu meydanları doldurduğunu, birlik ve beraberlik içinde tutulan bu nöbetin anlamının yıllar sonra daha iyi anlaşılacağını vurguladı. Doğan 22 günlük demokrasi nöbetinin son gece taçlandırıldığını, teşkilat olarak her zaman ilçe halkıyla beraber olduklarını ancak vatan nöbetinin hiç bitmeyeceğini sözlerine ekledi.

"İlçe halkının dik duruşu gurur verici''

Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis de yaptığı teşekkür konuşmasında, 15 Temmuz gecesinin heyecanının son güne kadar devam ettiğini, belediye olarak ellerinden gelen hiçbir yardım ve desteği esirgemediklerini, ilçe halkının gurur verici dik duruşunun kendilerini de gururlandırdığını belirterek, ülke genelinde şehit olanlara Allah'tan rahmet, gazilere şifalar diledi. Söz konusu vatan olunca ilçe halkının nasıl tek yumruk olduğunun en güzel örneklerini sergilediğine dikkat çeken Edis, vatan hainlerinin, terörist zihniyetin milletin gücü karşısında başarıya ulaşmasının mümkün olmadığını belirtti.
Ticaret Ve Sanayi Odası tarafından bin 500 kişilik döner dağıtılırken, bir alışveriş merkezince de lokma tatlısı ikram edildi. Belaların deffi, vatanın milletin selameti için, şükür amacıyla 2 koç kurban kesildi, dualar edildi. Kesilen kurbanlar polis ve jandarma teşkilatına bağışlandı.