Fethullah Gülen ile birlikte 1970'li yıllarda cemaati örgütleyen ve örgütün iki numarası olan Nurettin Veren'in CNN Türk'te anlattıkları gündeme damgasını vurdu. Örgütü kuran isimlerden olan ve 2005'te örgütten ayrılan Veren, 5 ay önce MİT'e 200 imamın ismini verdiğini, darbe olacağı uyarısında bulunduğunu söyledi. Veren, Turgut Özal, Süleyman Demirel, Tansu Çiller ve Bülent Ecevit'in kendilerine nasıl yardımlar yaptığını, önlerini nasıl açtığını tek tek anlattı. Gülen'in güçlenmesinde devlet imkanlarının büyük payı olduğunu söyleyen Veren'in konuşmalarından dikkat çeken bazı bölümler şöyleydi:

- Darbe gecesi Akıncı Üssü'nde olan ve yakalanmasına rağmen 20 dakikada serbest bırakılan Sakarya İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Adil Öksüz'ü ve onun üstünde yer alan ismi verdim. Öksüz, darbe emirlerini Pensilvanya'dan darbe girişiminden iki gün önce getirdi.

- MİT bu anlattıklarımdan sonra ne yaptı bilmiyorum. 2014 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüm. Her şeyi anlattım. Bana göre bu işin ciddiyetini kavrayan tek kişi o. Emniyet ve savcılar bu konuda hiçbir şey yapmadı.

- 55 saatlik kayıt yaptım, yazıyı belgeleri, dökümanları, isimleri emniyete de verdim. Bir gün beni aradılar ve davet ettiler. 'Bir resmi onaylamanız gerekiyor. Gelemiyorsanız resmi size gönderelim' dediler. Gönderdiler. Gönderdikleri resim Fethullah Gülen'in. Üstelik yeni resimlerinden biri. 'Bu Gülen mi?' diye soruyorlar. Böyle iş yapılır mı? Dalga mı geçiliyor?

- Nuri Gündoğan Alevi imamıdır. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde çalışıyordu. Gözaltına alındı mı kaçtı mı bilmiyorum fakat mutlaka araştırılmalı.

- Şu anda Cemaatin süzgecinden geçerek oralara (TSK) gelmiş yüzde 85 oranında asker var. 2005'te söyledim. Buralara eleman devşiren imamlar var. Bunlar deşifre olunca hemen başka imamlar geliyor ve o boşluk doluyor.

- Gülen örgütü Twitter, Facebook, Apple gibi dünya teknoloji devlerine üst düzey yöneticiler bile soktu. Bu insanlar örgütün yurt dışındaki önemli kolejlerinde yetişti.

- NASA'ya bile cemaat adam soktu. Malezya'daki kolejden yetişen 5 kişi 1993'te dünya bilgisayar şampiyonasına katıldı ve birinci oldu. Bu isimler daha sonra NASA'ya girdi. Cemaat dünyada benzeri pek çok yapıya böyle sızdı. Yani Türkiye'ye ciddi bir siber saldırı yapabilecek güce sahip ve şimdiden uyarıyorum. Cemaatin bir sonraki saldırısı bankaları, devlet kurumlarını, iletişimi hedef alan oldukça kapsamlı bir siber saldırı olacak.

"FEM'İN MÜDÜRÜNÜ FALAKAYA YATIRDIK"

'Fethullah Gülen çocukları döverdi, kızdığı isimleri falakaya yatırırdı' diyen Veren, Gülen'in gaddarlığını şu sözlerle anlattı: 'Bir gün FEM Dershaneleri Genel Müdürü geç kaldı. Gülen kızdı ve ayaklarını bağlattı. Ben de oradaydım. Ayaklarına bir sopa geçirdiler. Ben de bir ucundan tuttum. Gülen elindeki sopayla 7-8 kere vurdu. Bir tane de koluna vurdu. Hatta kolu çatladı.'