PTT 1. Lig ekiplerinden Şanlıurfaspor'un Norveç'in Viking takımından aldığı Senegalli futbolcu El Hadji Makhtar Thioune'nin transferi Türkiye'de büyük tartışma yaratmıştı.

31 yaşında olduğu belirtilen Makhtar'ın medyaya yansıyan bir fotoğrafının ardından, yaşının aslında daha büyük olduğu yorumları yapılmıştı.

Makhtar'ın yaşının küçültülmüş olduğu iddiasının doğru olmadığını ifade eden Şimşek, "Senegal Milli Takım oyuncusu olan ve Norveç pasaportu taşıyan birisinin, yaşını olduğundan daha küçük göstermesi mümkün değil" dedi.

"81 Yaşında Gösteriyor"

"BİR FOTOĞRAFA BAKIP YARGILAMAK İSTİYORLAR"
Makhtar'ın Senegal Milli Takımı oyuncusu olduğunu ve aynı zamanda Norveç vatandaşı olduğunu anımsatan Şimşek, şöyle konuştu:

"Senegal Milli Takım oyuncusu olan ve Norveç pasaportu taşıyan birisinin yaşını olduğundan daha küçük göstermesi mümkün değil. Bir fotoğrafına bakılarak yargılamak istiyorlar ama bir insan dış görünüşüyle veya fotoğrafıyla yargılanamaz. Makhtar'a çok ayıp edildiğini düşünüyorum."

"KAMP ÜCRETİNİ 2 GÜN ÖNCEDEN ÖDEDİK"
Şimşek, ayrıca Şanlıurfaspor'un kamp yaptığı otelin parasını ödemediği şeklindeki haberin de gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Birçok takımın kamptan 2 veya 3 gün sonra ücreti ödediğini belirten Şimşek, "Biz kamp ücretimizi kampın bitmesinden 2 gün önce ödedik. Yani böyle bir şey kesinlikle yok. Takım olarak da maddi bir sıkıntımız bulunmamaktadır" ifadelerini kullandı.