Samsun Valiliği'nden yapılan son resmi açıklamaya göre Samsun'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında bin 1239 kişinin görevine son verildi, 14 kişi ise memuriyetten çıkarıldı.

Samsunlu vatandaşların birçoğu sürdürülen operasyonlardan memnun olduklarını söyleyerek, kamu kurumlarındaki temizliğin sonuna kadar devam etmesi gerektiğini ifade etti

TORPİLLE BİR YERE GELMİŞLER
Vildan Usta: Kamudaki temizlik çok hoşuma gitti. En azından bizim çocuklarımıza da sıra gelir. Hep torpille bir yere gelmişler. Bu 30 yılın öncesine dayanıyor. Daha da temizlemelerini isterim. Ayrımcılık ortandan kalksın artık.

PKK'DAN DAHA TEHLİKELİLER
Muhsin Yüksel: Temizlik çok iyi oldu. Devletin içine 30 yıldan daha fazladır sızmışlardı. Kamunun bütün teşkilatlarında, askeriyede yargıda yerleşmiş bir örgüttü. Bana göre PKK'dan daha tehlikeli bir örgüt. Şu ana kadar gözaltına alınanlar, tutuklananlar bence çok az kısmı. Daha fazla var. FETÖ'nün yayın organlarına abone olanları da soruşturmalılar. Hepsi sempatizandı. Yalnız, Türkiye Cumhuriyeti'nin istikbali için mutlaka 1923 yılına, fabrika ayarlarımıza geri dönmemiz lazım. Türkiye'nin tek istikbali yüce Gazi Atatürk'ün kurmuş olduğu ülkeye geri dönülmesiyle olacak. Atatürk ilkelerinden sapılmaması gerekli. Sapıldığı zaman böyle olur.

KÖKÜNDEN KAZINMALI
Recep Çelik: Hepsinin kökünden kazınması lazım. Yalnızca kamuda değil, siyasilere de bakmaları lazım. Sayının daha fazla olmasını bekliyorum. Saklananlar da var. Bizlerle birlikte meydanlara çıkanların çoğu da onlardan. Ama milletimizden Allah razı olsun. Çok başarılı biçimde darbe girişimine karşı geldi.

BU TEMİZLİK GEREKLİ
Nazmiye Berber: Kamudaki FETÖ'cülerin sayısı beni çok şaşırttı. Bu kadar fazla olduklarını beklemiyordum. Hepsinin devletten uzaklaştırılmasına çok seviniyorum, aynı şekilde soruşturmalar devam etmeli. Türkiye için bu temizlik gerekli.

İHANET EDEN ÇEKSİN
Emine Aksa: Devlete ihanet eden cezasını çeksin. Darbe yapmayı çalışanları birer birer ipte sallasınlar istiyorum, en iyisi bu. Birinin canını yakanı cezasız bırakmasınlar. Gencecik askerlerimizi öldürdüler, canlarını yaktılar. Daha kötülerini yapsınlar onlara.

GELECEKTEN UMUTLUYUM
Fatma Mangum: Kurunun yanında yaşlar da yanmasın. Bu temizlik sonuna kadar devam etmeli. Sayının bu kadar fazla olması beni şaşırtmadı, daha da fazla olduklarını tahmin ediyorum. Türkiye'nin geleceğinden umutluyum.

EN YAKINIMIZDALARMIŞ
Semra Şen: Ülke olarak yaşadığımız süreç çok kötüydü. Ama şu anda hepsinin kamudan atılması hoşuma gidiyor. Hepsi temizlenene kadar da devam etmeli. Bu kadar fazla olduklarını düşünmüyordum. Çok şaşırdım. İnsanların en yakınlarında bile varlarmış.

SONUNA KADAR DEVAM
Hurşit Koç: Suçlu olanlar suçunu çeksin. Kimse bu kadar fazla olacağını tahmin etmiyordu. Ama söylenenden de çok olacağını düşünüyorum. Temizlik sonuna kadar devam etmeli.

KİMSE DEVLETE KARŞI GELEMEZ
Savaş Kaplan: Şu anki hükümetin en iyi kararı bu mücadele. Suçlu olan cezasını çekecek. Kimse devlete karşı gelemez. Samsun'da bu kadar fazla örgütlenmiş olmasına şaşırdım. Ama devletin bilmediğini halkın bilme şansı yok. Bu temizlikten sonra devletin kadroları daha güzelleşip düzgünleşecek.

Zerrin SOMUNCU