Amasya'da düzenlenen demokrasi ve şehitler mitinginde binler tek yürek oldu.

Yavuz Selim Meydanı'nda toplanan binlerce Amasyalı 15 Temmuz'daki darbe girişimini yapan Fetullahçı Tetör Örgütü'nü (FETÖ) protesto etti. Amasya Valisi Salih Işık, AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, AK Parti Amasya Milletvekili Haluk İpek, CHP Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, AK Parti, CHP, MHP ve BBP teşkilatlarının il ve ilçe başkanları, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, İl Jandarma Komutanı Albay Ünsal Ağaoğlu, Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, askeri ve sivil erkan ile çok sayıda vatandaş ellerindeki Türk bayraklarıyla birlik ve beraberlik görüntüsü verdiler.

Miting öncesi Amasya Belediyesi Mehteran takımının öncülüğünde yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşe 7'den 70'e çok sayıda vatandaş katıldı.
Türkiye'nin 15 Temmuz gecesi siyasi tarihin en alçak, en pervasız ve en kanlı ihanetlerinden birine maruz kaldığını belirten Vali Salih Işık, 'Uzun zamandan beri büyük bir gizlilik ile silahlı kuvvetlerimizin içinde örgütlenen bir grup üniformalı terörist, FETÖ'den aldıkları emirle demokrasimize darbe girişiminde bulunmuşlardır. Bu hain darbe girişimi, milletimizin şanlı direnişini, medyamızın ve siyasi partilerin katkılarıyla boşa çıkarılmıştır" dedi.

Milletin 15 Temmuz gecesi darbecilere o geceyi dar ettiğine değinen Naci Bostancı da, '15 Temmuz Türkiye'de yaşanan darbelerin en vahşisi ve en kanlısıydı. Bir çetenin, ismini söylemekten kaçındığım o hainin kurduğu bir darbe girişimiydi. Tabii ki arkasında kimlerin bulunduğunu biliyorsunuz. küresel güçler böyle uşaklar kullanırlar. Gerçekten milleti temsil etmek isteyenler açıktan milletin karşısına gelip millette sözleşme yaparlar ve iktidara talip olurlar. Darbe yapanlar karanlık yollarla iktidar olmaya çalışanlar, adı ne olursa olsun, nereden gelirse gelsin, millet iradesiyle çelişir ve onların tek bir adı vardır, çetedir ve terör örgütüdür. Onlar bir çete. Allah korusun başarılı olsalardı emin olun orada ya 3 gün otururlardı ya 5 gün. Milletin iradesiyle çelişerek milletin başında oturamazsınız, bu millet sizi orada oturtmaz' diye konuştu.

Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir de 15 Temmuz'dan bu yana meydanı dolduran Amasyalılara teşekkür etti. Özdemir, gençlerle de dev Türk bayrağını birlikte dalgalandırdı.