Türkiye'nin 81 il meydanında Dünya'ya birlik ve beraberlik mesajları verdiğini kaydeden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Milletimiz 15 Temmuz'da yeniden dirilmiştir. FETÖ terör örgütünün darbe girişimine karşı tüm Türkiye omuz omuza verip ihanet çetesine karşı tek yürek olmuştur" dedi.

SİYASETÜSTÜ BÜYÜK BULUŞMA
Yenikapı'daki büyük buluşmanın siyaset üstü miting olduğunu belirten İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Türkiye'nin tüm kesimlerini bir araya getirdiği Demokrasi ve Şehitler Mitingi Türkiye'nin şimdiye kadar kaydettiği en kalabalık toplumsal olay olarak tarihe geçmiştir. Türkiye'nin bu güzel birlikteliği geleceğe dönük en anlamlı mesajdır. Milletçe bu birlik ve beraberliğimize her zamankinden daha çok ihtiyacımız vardır. Ülkemize ve üzerinde yaşadığımız vatan toprağına sahip çıkma sorumluluğunu ve onurunu hiç elden bırakmamalıyız. Türkiye için bir dönüm noktasındayız. Tek bir çıkış yolumuz var. Birlik ve beraberlik. Siyasi görüşümüz ne olursa olsun, ülkemize yönelik tehdide, kalkışmaya ve darbeye karşı bir ve beraber olmalıyız. Daima demokrasinin yanında yer almalıyız. Bütün farklılıkları geride bırakıp, tüm vatandaşlar olarak parçası olduğumuz bu ülke için sağduyulu, feraset ve basiretli bir tavır ortaya koymak durumundayız" diye konuştu.

TEK BİR AYRILIK CÜMLESİ ÜLKEYE İHANETTİR
Demokrasi nöbetini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın işaret ettiği 10 Ağustos sabahına kadar sürdüreceklerini ifade eden Başkan Erdoğan Tok şunları söyledi: "15 Temmuz gecesi millet olarak gösterdiğimiz direnişi, birlik ve beraberliğimizi hiç eksiltmeden sürdürmek zorundayız. İçerideki ve dışarıdaki bütün düşmanların hesaplarını bozacak yegane şey bu. Tek bir ayrılık cümlesi kurmak, bu ülkeye ihanettir. Darbeye karşı dururken, demokrasinin yanında olurken kuracağımız cümlelerin arasına, birlik ve beraberliği zedeleyecek ufak bir ayrılık iması karıştırmak dahi sorumsuzluktur. Darbeye karşı millet iradesini göstermek üzere demokrasi coşkusu yaşarken, şehitlerin hüznünü hiç unutmamalıyız ve diri tutmalıyız."