Adana'da, 1980 darbesini gerçekleştiren Kenan Evren'in ismini taşıyan bulvar, Büyükşehir Belediye Meclisi kararıyla Devlet Bahçeli Bulvarı olarak değiştirildi.

Büyükşehir Belediye Meclisi'nin ağustos ayı ilk oturumu bugün Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün başkanlığında yapıldı.

Mecliste, AK Parti grubu Kenan Evren Bulvarı'nın isminin 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Bulvarı olarak değiştirilmesini teklif etti.
Gündem maddelerinde ise Devlet Bahçeli Köprüsü'nü takip eden Yeşil Bulvar, Adnan Kahveci Bulvarı ve Kenan Evren bulvarlarının isminin "Devlet Bahçeli Bulvarı" olarak birleştirilmesi görüşüldü.

AK Parti grubu, sadece Kenan Evren Bulvarı'na 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Bulvarı isminin verilmesi konusunda ısrar etti.
Başkan Hüseyin Sözlü, 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri isminin Yüreğir ilçesinde 20 dönümlük bir parka verileceğini belirterek, bulvarlara Devlet Bahçeli Bulvarı isminin 'oy birliğiyle' verilmesini önerdi.

AK Parti grubu, tekliften geç haberdar olduklarını belirterek, konunun yarın görüşülmesi halinde olumlu oy vereceğini söyledi.

Başkan Sözlü, AK Parti grubunun önerisini reddederek teklifi oylamaya sundu.

Devlet Bahçeli Köprüsü'nü takip eden Yeşil Bulvar, Adnan Kahveci Bulvarı ve Kenan Evren bulvarlarının isminin "Devlet Bahçeli Bulvarı" olarak birleştirilmesi, meclisin oy çokluğuyla kabul edildi.